Kiderül, kitér-e a Megasztár az X-Faktor elől

Vágólapra másolva!
Október 11-én lesz vezetői értekezlet a Tv2-nél, ahol döntenek arról, maradjon-e a nézettebb X-Faktor sávjában a Megasztár, vagy más napon kerüljön adásba. A műsor zsűrije az október 9-i adás végén megmentette a Fivérek nevű produkciót, a második kieső Csonka Andreas lett.
Vágólapra másolva!

A tehetségkutató műsorok, zenés valóságshow-k nézettségéről írtunk korábban, akárcsak Friderikusz Sándor - saját népszerűségét jócskán növelő - akciójáról: a kép viszonylag gyorsan kitisztult, mert az RTL Klub két nappal a legutóbbi párharc után világossá tette, hogy nem mozdítja el a nézettségben nyerő X-Faktor-t a szombati műsorsávból.

A Megasztár zsűritagja a Tv2-es show október 9-i adásában közölte, hogy 103 ezer támogató e-mailt kapott (ezek nagy részét többen is aláírták), és a mindkét show-ra kíváncsi nézők kívánságának megfelelően összeül a Tv2 vezetősége október 11-én, hogy a legfrissebb nézettségi adatok birtokában döntést hozzon: maradjon-e vagy menjen a szombati sávból a Megasztár ötödik szériája. Az AGB Nielsen méréseiből kiderült, hogy rengetegen nézik a műsort, amikor véget ér az RTL show-ja, de az X-Faktor árnyékában nem hozza a kívánt számokat.

A Megasztár-ban már csak tizenegy előadó van versenyben. Az október 9-i adásban a vége felé, a szavazatok száma alapján rezgett a léc Csonka Andreasnál, Tolvai Renátánál és Giorgiónál, majd Gusztos Levente, a Fivérek és az Adam's Comedy is bajban volt. A zsűri az adás végén megmentette a Fivérek nevű produkciót, így a második kieső Csonka lett.