Élet a Szívek szállodája után

Vágólapra másolva!
Tíz éve, 2000 októberében indult el a Szívek szállodája, amely aztán a hetedik évaddal, kissé hirtelen ért véget. A Lorelait játszó Lauren Graham már akkor kész volt továbblépni a szerepből: a tervezett mozifilmet feleslegesnek tartotta, inkább elment a Broadwayre énekelni, jelenleg pedig a Parenthood című sorozatban játszik. A többiekről azonban kevesebbet lehet hallani, pedig velük is történt egy s más az elmúlt három évben.
Vágólapra másolva!

A Szívek szállodája (eredeti címén Gilmore Girls) valószínűleg azért válhatott kedveltté annak idején, mert igazán emberi karaktereket vonultatott fel, olyanokat, akiknek a láthatóan rossz döntéseivel is azonosulni tudtunk. Az állandó szerelmi huzavona férfiszemmel kissé soknak tűnt ugyan, a remek párbeszédek és a popkulturális utalások - meg persze a csinos főszereplők - azonban sok férfit is meggyőztek arról, hogy érdemes nézni a sorozatot.

A széria erőssége volt ugyanis a popkulturális utaláshalmaz, amit a pörgős dialógusok közepette sokszor nehéz volt kibogozni. Az amerikai DVD-kiadások némelyike ugyan külön füzetet tartalmaz az "utalásvadász" rajongók számára, de a két Gilmore lány CD-cseréit, film- és könyvélményeit így is lehetetlen volt nyomon követni. Ha csak a zenei szegmenset vesszük alapul, abba is belegabalyodtunk, tekintve, hogy Rorynak volt egy "audiofil" barátnője, Lane Kim, aki egy szimpla hirdetésben - melyben zenésztársat keresett - is öt oldalon keresztül részletezte az őt ért zenei hatásokat.

Lauren Graham

Zenei képzettségnek Lauren Graham sincs híján, már a középiskola idején szerepelt különféle musicalekben - a Szívek szállodájá-ban ennek ellenére csak egyszer hallhattuk énekelni, és a szerepe szerint akkor is részeg volt. 2009 márciusában azonban a Broadway felé vette az irányt, az olykor Macsók és macák-nak fordított Guys and Dolls-szal lépett színpadra, aminek ötvenes évekbeli filmváltozatában Marlon Brando és Frank Sinatra játszották a főszerepet, Graham karakterét, Miss Adelaide-et pedig Vivian Blaine jelenítette meg.

A színésznő aztán megint a tévénél próbálkozott: a The Bridget Show-ban egy olyan nőt játszott volna, aki minden lehetséges fórumon osztja nyerő életvezetési tanácsait, önmagán azonban nem tud segíteni, amikor barátja elhagyja. A sorozatból a pilot után végül nem lett semmi, 2010-ben viszont már sikerült a visszatérés: elindult a Vásott szülők alapján készített Parenthood, amelynek jelenleg már a második évadja fut az Egyesült Államokban - Graham itt Maura Tierney szerepét vette át, aki rákbetegsége miatt volt kénytelen visszamondani a produkciót.

Alexis Bledel

A másik Gilmore lányt, Roryt játszó Alexis Bledel inkább a mozifilmek és a modellkedés felé fordult, bár a Vészhelyzet fináléjában is láthattuk: egy gyakornokot játszott, akit egyből a mélyvízbe dobtak főnökei. 2009-ben kezdett modellmunkákat is vállalni, idén és a következő években pedig több mozifilmet forgat(ott): szerepel Robert Redfordnak a Lincoln elleni merényletről forgatott The Conspirator-jában, a Violet & Daisy-ben egy tini bérgyilkospár egyik tagját játssza, és a Rémálom az Elm utcában remakesorozatának második részében is láthatjuk majd.

Kelly Bishop

A harmadik Gilmore lány, Emily (Lorelai anyja, Rory nagyanyja) alakítója, Kelly Bishop megbízható tévés vendégszereplő maradt a Szívek szállodája után: több epizódban játszott a Különleges ügyosztály-ban és a Mercy angyalai-ban, egy rész erejéig pedig az Army Wives-ban is feltűnt. New Jerseyben él férjével, a korábban az ESPN-nél és a CNN-nél is dolgozott Lee Leonarddal, aki jelenleg egy helyi tévén vezet műsort.

Edward Herrmann

Szintén az idősebb generáció képviselője Edward Herrmann, aki Emily férjét, Richardot alakította. Karrierje hasonlóképp alakult, mint sorozatbeli feleségéé: vendégszerepelt a Grace kliniká-ban, A stúdió-ban, az Esküdt ellenségek-ben, a 2009-es karácsonyt pedig - egy tévés előadás keretében - a Mormon Tabernákulum Kórussal ünnepelte. A színész fiát egyébként - ahogy a sorozatban unokáját - Rorynak hívják, aki egy Beverly Hills-i étterem séfje.

Scott Patterson

Lorelai szerelme, a kávézót vezető Luke Danest, pontosabban annak alakítóját, Scott Pattersont is láthattuk már pár szerepben 2007 óta: sorozatok közül a Kakukktojás-ban, legújabban pedig a Lost és a 24 szellemi örökségét folytató The Event-ben kapott komolyabb szerepet, három epizód erejéig pedig a 90210-ben is feltűnt. A Fűrész-ben a negyedik résztől játssza emellett Strahm ügynök szerepét.

Keiko Agena

A Rory már említett, zeneimádó barátnőjét játszó Keiko Agena sem tétlenkedett az elmúlt években: egy-egy részre szóló vendégszerepet kapott a Doktor Addison-ban, a Vészhelyzet-ben és a Castle-ban, a Kim Possible - Kis tini hős című rajzfilmsorozatban pedig az egyik mellékszereplőnek kölcsönözte a hangját. Jelenleg a Transformers harmadik részét forgatja, amely The Dark of the Moon címmel kerül a mozikba.