Nézettség: Barátok köztöt vert a Megasztár

tv2, megasztár
Vágólapra másolva!
Mindkét show igen jó közönségarányt és nézőszámot ért el pénteken, illetve szombaton: míg a teljes lakosságnál öt százalékpont volt a különbség az X-Faktor javára, addig a kereskedelmi célcsoportnál már bő 11 százalékpontra hízott a differencia. A Megasztár így is megverte a Barátok közt-et a közös sávban.
Vágólapra másolva!

Az AGB Nielsen mérései szerint 3,6 millió tévéző nézett bele péntek este a Megasztár-ba, a műsor átlagos nézettsége 1,88 milliós lett, ami 2010-ben eddig a legjobb. A komolyabb ellenfél nélkül maradt X-Faktor szombat este ennél is jobb eredményt ért el, 2,43 milliós volt az átlagos nézettség (tehát minden negyedik honpolgár követte), miközben 4,3 millióan kapcsoltak oda legalább rövid időre.

rtl klub, sajtóklub

A százalékok tekintetében nincs nagy különbség a teljes lakosság esetében, a Tv2 45, az RTL Klub 50 százalékos közönségaránnyal adta show-ját. A kereskedelmi célcsoportnál nagyobb a differencia, az ötven alatti felnőtteknél 55 százalékot hozott az X-Faktor, 44 alatt maradt a Megasztár, de nyert a Barátok közt ellen.

Előbbi show-nak az Anyád lehetnék című vígjáték volt az ellenfele szombaton, a Megasztár pedig a fiatal a rajongótáborral rendelkező A helyszínelők-et és a Barátok közt-et kapta sávjában.