Kell a vibrálás a tévés vegyes párosok közé

x-akták
Vágólapra másolva!
A Castle alkotója, Andrew W. Marlowe sorozata mozgatórugójának a főszereplő páros, Castle és Beckett kapcsolatát tartja. Miután szeretné sokáig fenntartani a feszültséget, valószínű, hogy hősei soha nem - vagy csak nagyon sokára - fognak összejönni. Ezzel persze nincsenek egyedül a tévés duók között: íme néhány páros, melyek tagjai között szintén állandó a vibrálás, de ritka a beteljesülés.
Vágólapra másolva!

"Egy romantikus drámát készítünk, ahol megvan a feszültség, de meg kell bizonyosodnunk róla, hogy fenn is tudjuk tartani azt, mert ez is része a mókának; egy valódi kapcsolatban mindig vannak elszalasztott lehetőségek, mindig vannak pillanatok, amikor csak majdnem jöttök össze. Ahogyan megteremtjük ezt a feszültséget, úgy kötelességünk is szinten tartani, hogy a néző számára folyamatosan érdekes legyen, és ne találja zavarónak, vagy ne érezze úgy, hogy hülyére vesszük" - nyilatkozta a Philadelphia Daily Newsnak a Castle ötletgazdája, Andrew W. Marlowe.

Forrás: ABC

Kijelentéseivel bizonyára sok sorozatkészítő egyetért, hisz nem Richard Castle és Kate Beckett az első páros a televíziózás történetében, melynek tagjai folyamatosan húzzák egymást, és annak ellenére nem (vagy sokára) jönnek össze, hogy nyilvánvalóan vonzódnak egymáshoz. Nézzünk még pár példát!

Mulder és Scully (X-akták)

Két, szakmailag ellentétes nézeteket valló ember, akiket az FBI főnöksége osztott be egymás mellé: a természetfeletti jelenségek híve, Mulder (David Duchovny) és az örök szkeptikus Scully (Gillian Anderson) ennek megfelelően sokat civódik, de legalább annyit évődik is. Hét évadot és két filmnyi időt töltöttek együtt, ezalatt jó, ha egy csók elcsattant közöttük, annak ellenére, hogy végig tapintható volt köztük a szexuális feszültség.

Forrás: [origo]

Maddie és David (A simlis és a szende)

A merev és ezért minden lazaságot rosszul viselő Maddie láthatólag még a lezserségnél is nehezebben tűri, hogy bejön neki alkalmazottja, David Addison. Az érzés kölcsönös, de ezt egyikük sem ismeri be, így a páros az egész sorozat folyamán húzza egymást: civódásuk sok kellemes percet szerzett a nézőknek, a produkciónak pedig számos szakmai elismerést, köztük több Emmy- és Golden Globe-díjat. Nem mellesleg ezzel a sorozattal futott be Bruce Willis, a korábban a Taxisofőr-ben látott Cybill Shepherd pedig új oldaláról mutatkozott be.

Maggie és Joel (Miért éppen Alaszka?)

A New Yorkból Alaszkába száműzött doki és az északi környezetben felnőtt, öntudatos pilótanő kezdettől fogva vonzódnak egymáshoz, de ahelyett, hogy ennek megfelelően viselkednének, minden lehetséges alkalommal összevesznek. A kulturális és társadalmi különbségek mellett románcukat az sem segíti, hogy Maggie pasijai sorra életüket vesztik valamilyen furcsa balesetben (egyiküknek például a fejére esik egy műhold), a lány pedig meg van róla győződve, hogy átok ül rajta.

House és Cameron (Doktor House)

A rossz modorú doki és rezidense között annak ellenére alakul ki a vibrálás, hogy House minden elképzelhető módon támadja és bántja a lányt. Cameron viszont sokáig szerelmes főnökébe, még azt is eléri, hogy elmenjenek együtt vacsorázni, ahol azonban - állításuk szerint - nem történik semmi. Az első és a harmadik évad eseményei összehozzák őket, míg a közbenső időben megjelenik House régi szerelme, Cameron pedig Chase-nél köt ki.

Forrás: Fox

Temperance és Booth (Dr. Csont)

Mulder és Scullyhoz hasonló páros, amelynek nőtagja mindent tudományos szempontból vizsgál, míg a férfit a dolgok érzelmi, pszichológiai vetülete érdekli: épp ezért alkotnak egymást jól kiegészítő párost, és így tudnak megoldani mindenféle bűntényt. Elvileg nem kollégák - hisz Temperance a Jefferson Intézet munkatársa, Booth pedig az FBI-nak dolgozik -, de így is állandóan együtt vannak; és elvileg nincs közöttük semmi, de mindkettőjük egyből féltékeny lesz, ha a másik körül legyeskedik valaki.

Forrás: Fox

Betty és Tamás atya (Jóban Rosszban)

Magyar példaként a Jóban Rosszban szerelmespárját, Betty Tanakist és Tamás atyát említhetjük, akik a férfi kiléte miatt nem lehetnek egymáséi, hiába is vallják meg érzelmeiket. Betty alakítója, Szabó Zsófi az [origo]-nak elárulta, a való életben nem tudna szerelmes lenni hasonló helyzetben: " Tartani szoktam magam akkor is, ha olyan fiúval találkozom, akinek barátnője, esetleg felesége van - nekem az ilyen eleve tabu, nem merek úgy tekinteni rá mint lehetséges szerelemre. Ha találkoznék egy pappal, látnám, hogy reverendában van, és onnantól kezdve nem mernék vele úgy beszélgetni, hogy végül az a helyzet álljon elő, hogy megtetszünk egymásnak" - fogalmazott.