Nézettség: Szabó Zsófi Csonka Andrást, Batman Pókembert verte el

Vágólapra másolva!
Az év 42. hetén kikapott nézettségben a sokáig verhetetlen Vacsoracsata, remekelt pénteken a Megasztár, de szombaton visszavágott az RTL Klub, és eltüntette a Tv2-t a mezőnyből, mert a tévéző célcsoport bő 62 százaléka az X-Faktor előtt ült. Vasárnap a szuperhéroszok csaptak össze: Batman jobb számokat szállított, mint Pókember.
Vágólapra másolva!

Teljes lakosságban megközelítette a 22,3 százalékon álló Tv2 a 23 százalékot jegyzett RTL Klubot az év 42. hetében, a harmadik legnézettebb csatorna pedig továbbra is az M1, amely egy éve még 10 százalék körül mozgott, de az elmúlt héten már csak 7,9 százalékon állt, azaz száz tévézőből átlagosan csak nyolc nézi a közszolgálati egyest. A kereskedelmi célcsoportban szűk két százalék a különbség a két nagy tévé közt, de főműsoridőben, este ez bő hatra hízik.

A hét egyik kérdése az volt, mire megy a jóformán két éve verhetetlen Vacsoracsata sávjában az Ezek megőrültek! című celebes vetélkedő a Tv2-n. A Benkővel, Bárdosival, Szabó Zsófival felálló műsor teljes lakosságban kicsivel verte a gasztrorealityt, kereskedelmi célcsoportban minden este nyert, pénteken például 37 százalékkal ment, miközben Csonka Andrásék falatozását a tévéző célcsoport 25 százaléka követte.

A hétköznap esték - a Barátok közt-ig legalábbis - örömet hoztak a Tv2-nek, akárcsak a péntek este, amikor erősen nyert sávjában a Megasztár. Szombaton igen keményen visszavágott az RTL Klub, mert az X-Faktor 62,5 százalékkal futott célcsoportban, a 9 és fél randi című magyar film a Tv2-n pedig 10 százalék alatt maradt, ami régen látott különbség. Bővebben erről itt írtunk.

Vasárnapra is maradt csata, ekkor a teljes lakosságban a Batman: kezdődik című film 1,3 millió nézővel elverte az 1,1 milliós nézettséget szállító Pókember 2. részét, a korábban kezdő Frizbi Hajdú Péterrel pedig kikapott a Heti hetes-től.

-----------------------------------

Top 30, teljes lakosság
Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel

agb

Forrás: AGB Nielsen

-----------------------------------

Top 30, 18-49-es célcsoport
Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel

agb

Forrás: AGB Nielsen

-------------------------------------

Nézze meg tévés blogunkat: Betty első napja a stúdióban