Domokos Fanni: Tervem volt az X-Faktorral

Vágólapra másolva!
Az X-Faktor második kiesője nem értett egyet a másik három mentor észrevételeivel, miközben Geszti Pétertől sok kedvességet és tanácsokat kapott. A fiatal lány szerint nem volt elhibázott a dalválasztás, nem volt hamis sem, és ha újfent a csacska fruska imázsát hozta volna, akkor pedig azért kritizálták volna. Ment volna tovább, így most egyszerre csalódott és dühös.
Vágólapra másolva!

A Nyári lányok szombati teljesítményét lehúzzák a netezők, téged dicsértek. Mit gondolsz erről?

- Csalódottság van bennem, igazságtalan döntés volt, hogy engem ejtettek ki. Nagy lehetőség kapujában álltam, erős teljesítményt nyújtottam, és mégis mennem kell a show-ból. Szerintem fejlődtem is, és az a furcsa, hogy korábban épp arról volt szó, hogy fontos, hogy látszódjék a fejlődés.

Fórumokon az a népszerű elmélet, hogy azért nem ejtették ki a mentorok a Nyári lányokat, mert akkor Malek Miklósnak már csak egy csapata maradt volna versenyben, két forduló után.

- Erre nem tudok mit mondani, de lehet benne valami. Sejtelmem sincs, mi áll a döntés mögött, de akinek van valami hallása, van füle, az tudja, hogy voltak gyengébb előadások is, nem én voltam hamis.

Nagy Feró szerint nem jó a dalválasztás, ő a bolondos Fannit hiányolta. Erről mit gondolsz?

- Nem értettem vele egyet. Korábban arról volt szó, hogy fontos, hogy minden arcunkat megmutassuk, ne csak egy stílusban énekeljünk. Ha megint bohókás, bolondos énemet látták volna a nézők, akkor pedig épp az lett volna baj. Natalie Imbruglia Torn című dalával próbálkoztam, ezt lényegében én választottam még korábban. Akkor még nem is tetszett annyira, de sokat gyakoroltam, szombat estére pedig megszerettem. A dalválasztásba amúgy abszolút beleszólhatunk, közösen ötletelünk az énektanárokkal.

Malek Miklós szerint kényelmetlenül érezted magad a színpadon. Igaz ez?

- Egyáltalán nem, és nem is tudom, miért mondta ezt. Remekül éreztem magam.

Keresztes Ildikó úgy látta, nem volt elég szakadt a produkció.

- Ezt sem tudom elfogadni, mivel az eredeti verzió sem olyan vad. Úgy énekeltem, ahogy azt elterveztük, szerintem nem volt kivetnivaló az előadásban. Ezért is csalódás, hogy nem mehettem tovább. Nem mondom, hogy összetörtem, nem haltam bele, de maradt bennem keserűség, kicsit dühös vagyok. Idegesít, hogy ez lett a döntés. Ha a "mentorok háza" nevű részben esem ki, az is szomorúvá tett volna, ahogy ez is.

Geszti Péter szerint a 12 induló döntősből téged volt a legnehezebb megszerettetni az sms-ezni hajlandó közönség nagy tömegeivel, mert a szokásos közízlés kliséibe nem férsz be, és egyedi karaktereddel megosztod az embereket. Te különlegesnek érzed magad?

- Geszti Péternek abban igaza van, hogy én tényleg más vagyok, mint sokan. A nézőknek viszont a jelek szerint annyira nem tetszett, hogy én a világ boldogabb oldalát mutatom meg, a tévézők inkább a könnyekre vágytak. Jó, lazábban kezeltem a versenyt, de voltak céljaim vele. Geszti pedig sok szeretetet és jó tanácsokat adott, és biztos, hogy nem fog elfelejteni.

Forrás: [origo]

A Facebook-on közel hatszázan írták alá a petíciót, hogy legyen lemezed. Lesz?

- Nem tudom, még nagyon az elején vagyok. Az említett oldalt láttam, nagyon örültem neki, jólesik a szeretet, de nem segít semmin, mert kiestem. Napi száz-kétszáz e-mailt is kapok, igyekszem becsülettel megválaszolni mindet.

A nagy levelezésben jut időd a külföldi pályafutást tervezgetni? Erről is olvasni a lapokban.

- Ha nem is idén, de kimennék majd külföldre. Az lenne a jó, ha énekelhetnék külföldön, de elsősorban a nyelvtanulás vonz. Lényeg, hogy izgalmassá tegyem az életemet, és utazva erre több esély van. Nincs kedvenc országom, de Angliában, az Egyesült Államokban több lehetőségem lenne kibontakozni.

Budapest viszont nem jön be, azt hallani.

- Nem a szívem csücske, az biztos. Nagyon piszkos, sok helyen undorító kosz van, és az emberek mentalitása sem tetszik nagyon. Azt sem értem, miért nem lehet segíteni a hajléktalanokon, mert az nem állapot, hogy ott alszanak az aluljárókban. Nem először érzem ezt: amikor először jártam a fővárosban, már akkor elkeseredtem ettől. A nyüzsgést szeretem, de a tízezres Polgár után, ahonnan én jövök, nem tetszik nekem Budapest. Ha valamit dicsérnem kell, az a tömegközlekedés lehet, mert tényleg hamar el lehet jutni bárhova.

Dorka és a kisbabája mellett kit szerettél meg?

- Norbit, Csabit, de én mindenkivel tök jól elvoltam.

Szüleid örülnek, hogy visszakapnak?

- Igen, részben, de közben csalódottak, mert kiestem. De nem bennem csalódtak! Lassan túlteszik magukat, de eléggé megrendültek.

Másodikként léptél színpadra: ez jó vagy rossz?

- Ezzel egyáltalán nem foglalkoztam. Nyilván lehet arra gondolni, hogy a műsor elején nem jó fellépni, mert van, aki még be sem kapcsolta a tévét, vagy a végére már elfelejtik, ki és mit énekelt másfél órával korábban, de ezen felesleges rágódni. Aki szeretett, az tudta, hogy leszek a műsorban, az bekapcsolta a tévét, szavazott. A tudás kiderül akkor is, ha az elején vagy ha a végén lép fel az ember. Hogy a többiek miképp vélekednek az előadások sorrendjéről, azt nem tudom: mindent azért nem beszélünk meg.

A netezők véleménye befolyásolja a hangulatodat?

- A YouTube-on például volt olyan, aki előtte utált, a kiesés után viszont már sajnálkozott. Az is öröm, hogy iWiW-en és a Facebook-on sokan megtalálnak. Fiúk is írnak jócskán, aranyosak, barátként akár találkozom is velük, de többet most nem szeretnék, nem kötném most össze senkivel az életem.

Hogyan tovább?

- Csütörtökig maradok a házban, utána hazautazom, de persze a szombati döntőkre visszajövök Budapestre. Ősszel nem kezdtem el semmilyen iskolát, így már várom is a koncerteket, mert valószínűleg megyünk országjáró körútra.