Utolsó köréhez érkezett A nagy film

Vágólapra másolva!
Már csak huszonöt alkotás van versenyben a Filmmúzeum játékán, amely minden idők legjobb magyar filmjét keresi.
Vágólapra másolva!

November 14-én zárul le a Filmmúzeum A Nagy Film című játéka, amelyen az elmúlt nyolcvan év magyar filmjeire szavazhatnak a nézők. Az eredeti százas lista előbb ötvenre, most pedig huszonötre csökkent: a szavazás újraindul, november közepére pedig az új voksok alapján alakul ki a legjobb tíz alkotás listája, élén a nagy filmmel.

Forrás: Filmmúzeum
Még A tanú is versenyben van

A versenyben maradt filmek közül az 1931-ben készült Hyppolit, a lakáj a legrégebbi és a 2003-as Kontroll a legújabb; a legnépszerűbbek a hatvanas évek filmjei, ebből az évtizedből nyolc alkotás szerepel a listán. Látható, hogy a szakma és a közönség véleménye nem mindig egyezik, hisz a már kiesett filmek között olyan műveket találunk, mint az Oscar-díjas Mephisto vagy a régi és az új Budapesti tizenkettőben (a Magyar Filmművészek Szövetsége által 1968-ban, illetve 2000-ben összeállított listán) is szereplő Hannibál tanár úr.

Szavazni a Filmmúzeum honlapján és a csatorna Facebook-oldalán lehet, hétfőnként pedig a Filmmúzeum kapcsolódó filmtörténeti sorozatát, A nagy film-et követhetjük figyelemmel.