Történelmi rejtélyt bogoz ki az MTV

Vágólapra másolva!
Az m1-en A rejtélyes XX. század címmel indul új dokumentumsorozat, amely Hitler és Sztálin szövetségét vizsgálja meg közelebbről.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió november 5-én indítja A rejtélyes XX. század-ot, melyben a Szovjetunió, illetve Oroszország történelmének szakértője, Kun Miklós mutat be egy fényképalbumot. A történész az Egyesült Államokban bukkant rá eddig ismeretlen felvételekre, amelyek a náci birodalmi külügyminiszter, Joachim von Ribbentrop 1939-es moszkvai útjáról tanúskodnak. A műsor a továbbiakban is Hitler és Sztálin szövetségét vizsgálja, amely csupán 1939 augusztusa és 1941 júniusa között állt fenn, de így is nagyban befolyásolta a huszadik századi történelem menetét.

A műsor készítésében Kun Miklós mellett a többek között a Magyarország történeté-t is jegyző Varga Zs. Csaba és Szutyáni Edina vett részt, előbbi rendezőként, utóbbi felelős szerkesztőként dolgozott a produkción. A sorozat négyrészes, egyes epizódjai kéthetente pénteken (illetve egy alkalommal szombaton) láthatók az m1-en.