Villámcsapás miatt két napot állt a Viasat3 realityje

Vágólapra másolva!
Az Éden Hotel-t Kolumbiában, Santa Martához közel forgatja a Viasat3 és a Mastiff Hungary: a munka két napig állt, mert november 1-jén egy trópusi vihar során villám csapott a szereplők által lakott épület villámhárítójába, működésképtelenné téve nyolc kamerát és számos lámpát - épp akkor, amikor az [origo] tudósítója is a helyszínen járt.
Vágólapra másolva!

November 1-jén trópusi vihar csapott le a kolumbiai Santa Martához közeli területekre: itt forgatja magyar fiatalokkal a Viasat3 az Éden Hotel című valóságshow-ját. Az egyik villám épp a tengerparti sziklás dombra épült villát találta el, és úgy is tönkre tette a technika egy részét, hogy a villámhárító vezette le az energia nagy részét. Nyolc kamerát teljesen működésképtelenné tett a csapás, a kialakuló mágneses tér, kettő további kamera mozgásrendszere is megbénult, a lámpákban pedig minden izzó kiégett. A forgatás két napig állt, Bogotából utazott szakember a helyszínre, hogy segítsen a svéd technikusokkal is dolgozó magyaroknak.

Viasat3/Ördög Árpád

Eseményekben amúgy sincs hiány, mert néhány nappal korábban a magyar csapat egy részét jóformán túszul ejtették egy forgatási helyszínként szolgáló helyi tanyán: noha megegyeztek előtte az árban, a csapat vezetőit a határozottan marihuánaszagú, erőszakos tulajdonos nem akarta elengedni, nem fogadta el a csekket, miközben három, machetével felszerelt embere lánccal lezárta a kerti kijáratot. A magyarok higgadt tárgyalás - és készpénz kifizetése - után végül távozhattak.

Viasat3/Ördög Árpád

Mivel a magyar stáb szállása és a villa is egy dzsungel szélén, egy elhagyott, nem felkapott tengerparton van, a fauna is beleszól a mindennapokba. Horváth Éva is járt kórházban (neki elment a hangja, egy szót sem tudott kiejteni), több stábtagnak pedig bedagadt a lába a sok csípéstől, a rovarok, tűzlegyek kitartó támadásai miatt. Mind a műsorvezetőt, mind a stáb tagjait is injekcióval kúrálták egy helyi klinikán, így most már mindenki jól van. "Tudtuk, hogy Kolumbiában forgatni kaland lesz, számítottunk arra, hogy nem megy minden zökkenőmentesen. A paradicsomi állapotok, a gyönyörű táj, ami a realitynek hátteret ad, mindenért kárpótól" - mondta erről Csényi Kati, a Viasat3 programigazgatója.

Viasat3/Ördög Árpád

Október vége óta forgatja a Viasat3 megrendelésére a Mastiff Hungary a skandináv országokban felettébb népszerű Éden Hotel magyar verizóját. A forgatás várhatóan december közepén ér véget, a 12 hétre tervezett reality pedig 2011-ben lesz a képernyőkön.

Nézzen friss, kolumbiai képeket itt!

Nézze meg tévés blogunkat!