Remek évük lesz az RTL Klub és a Tv2 külföldi tulajdonosainak

Vágólapra másolva!
A reklámbevételek növekedésének köszönhetően majdnem ötven százalékkal nőtt a luxemburgi székhelyű RTL-csoport profitja a harmadik negyedévben. Európa legnagyobb kereskedelmi televíziójának keddi közlése szerint jól indult a negyedik negyedév is, így az év egészében várható eredmények jócskán felülmúlják a tavalyit.
Vágólapra másolva!

A kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITA) 133 millió euróra emelkedett, a bevétel 8,8 százalékkal 1,16 milliárd euróra nőtt elsősorban a németországi, franciaországi és a hollandiai piac teljesített jól. Tavaly az EBITA 17,6 százalékkal 755 millió euróra csökkent, a bevétel 6,3 százalékkal 5,4 milliárd euróra mérséklődött. A luxemburgi székhelyű RTL Group SA 90,5 százalékban a német Bertelsmann csoporthoz tartozik, és tíz európai országban összesen 39 tévécsatornát és 32 rádióállomást működtet.

Jó eredményekről számol be néhány napja az RTL fő versenytársa, a Tv2 tulajdonosa, a ProSiebenSat.1 is: július és szeptember között 32 millió euró adózott eredményre tett szert, miközben egy évvel korábban még 10,7 millió euró veszteséget kellett elkönyvelnie. Bevétele 12 százalékkal, 627 millió euróra emelkedett.