Grafomán call girl, csajozós jogász a novemberi tévépremierekben

Vágólapra másolva!
Novemberben több amerikai sorozat is indul a hazai csatornákon: feltűnik egy többszörös személyiségzavarban szenvedő gyilkossági nyomozó, egy prostituált naplót vezet, két dörzsölt jogász Las Vegasban kalandozik, a Beverly Hills 90210 egykori szépfiúja pedig romlott autókereskedőként tűnik fel - íme a legjobban várt novemberi premierek.
Vágólapra másolva!

Jog/Ászok (november 18., AXN)

A Defenders nézői javaslatra kapta magyar címét, amely ezzel az írásmóddal a Kés/Alatt-ot juttatja eszünkbe: a középpontban álló páros is emlékeztethet az ott látott duóra, hisz a Jog/Ászok két menő ügyvédről, Nickről és Pete-ről szól, akik közül az előbbi megromlott házasságát próbálja helyrehozni, utóbbi pedig minden éjszaka új kalandba veti magát. A sorozathoz a nyüzsgő Las Vegas nyújt izgalmas hátteret, a főszerepeket pedig a jelenleg a Comedy Centralon, a Jim szerint a világ-ban is látható James Belushi, illetve a Sliders Quinn Malloryje, Jerry O'Connell alakítják.

Forrás: CBS

-----------------------------------

Szólíts Fitznek! (november 19., Comedy Central)

A Beverly Hills 90210 Brandonja, vagyis Jason Priestley az egykori tiniikontól egészen eltérő szerepben tűnik fel a vígjátéksorozatban: egy gátlástalan autókereskedőt játszik, aki - miután egy tesztvezetés során kómába juttatta egyik ügyfelét - új kollégát kap a csupaszív Larry személyében. A férfi a későbbiekben afféle erkölcsi iránytűvé válik Fitz számára, de azért a nőktől, italtól és drogoktól egy darabig még nem téríti el. "Fitz igazán őszinte, nem befolyásolják a társadalmi elvárások, magatartási normák. Ő egyszerűen csak azt csinálja, amitől jobban érzi magát, ami örömet okoz neki" - vallja Priestley a szerepről.

-----------------------------------

Jó zsaru - rossz zsaru (november 22., Universal Channel)

Az eredetileg Shattered címet viselő kanadai krimisorozat egy többszörös személyiségzavarban szenvedő gyilkossági nyomozóról, Ben Sullivanről szól (a Kaliforgiá-ban is látott Callum Keith Rennie), akit a bűntények megoldásában alig zavar, hogy maga sem tudja, a következő pillanatban melyik személyisége jön elő - sőt, eleinte azzal sincs tisztában, hogy egyáltalán beteg. Új társa, Amy Lynch (Camille Sullivan) eközben a belső ellenőrzéssel küzd, miután lelőtte egy gyilkosság menekülő gyanúsítottját.

-----------------------------------

Egy call girl titkos naplója (november 24., RTL Klub)

Rendhagyó szempontból vizsgálja a prostitúciót a sorozat: hőse, Belle de jour (a Ki vagy, Doki?-ból ismert Billie Piper) csupán azért ment el kurtizánnak, mert szereti a szexet - pályaválasztásának hátterében nincs tehát szerencsétlen gyerekkor vagy kilátástalan anyagi gond. A széria alapjául egy blog szolgált, amely egy londoni call girl nevében íródott, alkotója, Brooke Magnanti csak 2009-ben - vagyis két évvel a sorozat elkészülte után - fedte fel kilétét.

Forrás: Showtime

-----------------------------------

Született detektívek (november 24., Viasat3)

A Rizzoli & Isles szintén egy néző javaslatára kapta magyar címét, amely már önmagában utal arra, hogy a Született feleségek-hez hasonló, karakteres nőket fogunk látni, csak épp zsaruszerepben. A Tess Gerritsen könyvei alapján készült sorozatot valóban az eredeti címben jelzett két női főszereplő, egy nyomozó és egy igazságügyi szakértő párosa viszi előre - olyannyira, hogy a széria, az első évad 8,7 millió nézőjével minden idők legnézettebb kábeles sorozatává vált az Egyesült Államokban.

Forrás: TNT

-----------------------------------

A premierek mellett akadnak olyan sorozatok is, amelyeket nem először, de újra elölről láthatnak a magyar nézők: a Viasat3 például a Tuti gimi-t kezdi el vetíteni november 18-án, egy nappal előtte pedig A dadus című vígjátéksorozatot adja. A Tv2 után az AXN is leadja az NCIS: Los Angeles-t, az AXN Sci-Fin pedig már megy a Torchwood, november 18-tól a Merlin kalandjai is.

Futó sorozatok új évadjai közül érkezik többek között a Kés/Alatt hatodik és a Las Vegas ötödik szezonja, mindkettő a Viasat3-ra. A TV6 a Seinfeld-nek már kilencedik évadját kezdi, az HBO pedig a True Blood - Inni és élni hagyni harmadik körét indítja november 23-án.