"A kiesésre nem lehet felkészülni" - új tervek az x-faktoros Non Stopnál

Vágólapra másolva!
November 13-án a Non Stop esett ki az X-Faktor-ból: Solti Ádám énekes szerint nem az énekegyüttesnek, és pláne nem Nikolasnak kellett volna párbajoznia, de a csapat nem keseredett el: a tagok szerint a karrier még csak most kezdődik. Solti szerint Malek Miklós profi, az pedig megmosolyogtató, mennyire imádja saját mentoráltjait Keresztes Ildikó.
Vágólapra másolva!

"Egy kiesés mindenképp váratlan, nem lehet felkészülni rá. Nagyon sok munka volt mögöttünk, így csalódtam, hogy nekünk kellett mennünk. Szerintem jóval többet próbáltunk, mint bárki más, ráadásul nekünk meg kellet írni a dalt, öt emberre kellett begyakorolni a koreográfiát. A többiek persze nagyon bíztatnak, hogy ne szomorkodjak, mert minden csak most kezdődik: elértük, amit akartunk, ismernek, a műfajt is megszerettettük a tévézőkkel" - mesélte Solti Ádám énekes az [origo] megkeresésére.

Mint mondta, ezúttal a dalválasztásban voltak a legbiztosabbak, azt hitték, hogy mindenki ismeri Rihanna Don't Stop The Music című dalát, de az adás után sokan jelezték, hogy nem hallották korábban. "A családom életében nem hallotta, ami meglepett, de e-mailek is jöttek, hogy nem ismert dalt választottunk. A párbajdalban bíztunk, pont ilyen helyzetre tartogattuk, taktikai megfontolásból, azonban ütős, szuper számmal sem tudtuk Nikolast kiejteni. Mást, talán Dorkát le lehetett volna győzni, de őt nem" - vélte.

Solti szerint a legfurcsább dolog mégis az volt szombaton, hogy Nikolas, akinek - a szereplők szerint - hatalmas rajongótábora van, kevés szavazatot kapott. Őt a végső győzelemre is esélyesnek tartja, ugyanakkor nagyon szeretné, ha Wolf Kati, Nikolas és Norbi alkotná a triót a fináléban. A Non Stop énekese Katinak drukkol, fantasztikus egyéniségnek tartja, aki a kamerák előtt és mögött is ugyanolyan. "Mindenki picit szerepet játszik, ha jön a kamera, de ő tényleg olyan, mint a valóságban. Ráadásul jól néz ki, két gyerek után - remélem, az én feleségem is ilyen csinos lesz két szülést követően" - fűzte hozzá.

Malek Miklóssal barátok lettek: a vokálegyüttes szerint ő az Amerika-vonalat hozta be a műsorba, és ez a csapat hozzáállásán is látszott, legalábbis Solti szültetett pesszimizmusát tompította: "Ő derülátó ember, aki szerint a pohár nem félig üres, hanem félig tele van. Sokat köszönhetünk neki, rengeteget dolgozott velünk. Őszinte volt: ha valami nem tetszett neki, azonnal szóvá tette, nem finomkodott. Volt például egy dal, elkezdtük, majd három másodperc után közölte, hogy unja - miközben mi azt hittük, hogy remek. Miklós szerint, ha elsőre nem tetszik neki, az baj, mert másodjára megszokja - de a nézőknek nem lesz idejük megszokni. Személy szerint nagyon örülök, hogy ő lett a mentorunk, minden instrukcióját száz százalékban követtük. Mellette Varga Bálintnak is köszönjük a segítséget, ő írta át a dalokat."

A zsűrizés szubjektív dolog Solti szerint, de úgy látja, hogy Malek még mindig objektívabban látta a produkciókat, mint mások, amit érzett, kimondta. Az [origo] kérdésre, miszerint nem zavarta-e őket, hogy Keresztes Ildikó szerint a saját előadói minden alkalommal hibátlanok, csodálatosak és fantasztikusak, nemet mondott. "Nem volt téma, hogy melyik mentor mennyire elfogult a saját embereivel, de azért viccelődtünk azzal, hogy Ildikó mennyire imádja mentoráltjait, és mennyire hibátlannak tartja őket. Ez normális dolog. Malek nem ilyen, volt, hogy minket is lehúzott, szóvá tette a műsorban is, ha valami nem stimmelt."

A már kiesettek közül Solti a Nyári-lányok távozását fájlalja leginkább. "Nagyon sajnáltam, amikor menniük kellett: nem sirattam meg őket, de fantasztikusan énekeltek. Szerintem a Nyári-lányok a képernyőn át nem voltak elég szerethetőek. Nagyon viselkedtek a kamera előtt, mosolyuk nem hatott természetesnek, porcelánbabának tűntek, művivé tette őket a képernyő. Ettől függetlenül szerintem nekik helyük lenne a versenyben, és mondom ezt úgy, hogy ugyanannyi kapcsolatunk volt velük, mint Fannival vagy bárkivel."

rtl klub, sajtóklub

Reméli, hogy elég lesz az RTL adta az ismertség, de innentől kezdve is "non stop" kell dolgozniuk. Az éneklés mellett más tervei is vannak, erről azonban babonából nem beszélt többet, csak annyit mondott, hogy a fejében meglévő projektben nem az éneklés fontos, mivel cédét már úgysem vesznek az emberek. Malek mindenestre támogatja Soltiék terveit, a stábbal jó a viszonya: "Mind az öten benne lennénk, az egész Non Stop, talán így eladható lenne a dolog. A szerkesztők, tévések döntenek, én csak imádkozom" - mondta sejtelmesen.

Fellépéseken, haknikon persze látható lesz a vokálegyüttes, de közben dolgoznak is: van köztük kárpitos tanuló, szofterfejlesztő, nagy élelmiszer-üzletláncnál dolgozó vezető, telefonos, számítógépes szakember. Solti fogtechnikus, hat éve dolgozik a szakmában, és az X-Faktor alatt is kijárt, mert kellett a pénz, a fizetés: "Sokat dolgoztunk mindannyian a show alatt is, szinte mindennap volt próba. Húzós, de szép napok voltak."