Vágó István már nem dolgozik a Tv2-nek

Vágó István műsorvezető
Vágólapra másolva!
Másfél év után távozik a Tv2-től Vágó István, ugyanis mást szeretne új vetélkedőjébe a csatorna. A Q-Art Entertainment marad a gyártó, az új műsorvezetőt jövő héten nevezik meg. Az [origo] kérdésére Vágó nem tudott mit mondani: neki még nem szóltak a felek.
Vágólapra másolva!

Távozik a Tv2-től Vágó István: Kiss Péter programigazgató a csatorna jövőbeni műsorpolitikájával indokolta a döntést. Vágó István 2009 nyarán csatlakozott másodízben a Tv2-höz, ahol a Párbaj című vetélkedőben láthatták a nézők. Ezt is a Q-Art produkciós cég gyártotta, akárcsak a Tv2 új kvízét - csak éppen más lesz a műsorvezető.

"Tiszteljük és nagyra becsüljük Vágó István televíziós pályafutását, azonban a Tv2 műsor terveiben nem szerepel olyan formátum, mely igazán illeszkedne István személyéhez és kvalitásához. A neve felmerült ugyan a hamarosan induló, A 40 milliós játszma című produkciónk kapcsán, de meggyőződésünk, hogy ez a műsor egy más stílusú és dinamikájú műsorvezetőt kíván" - mondta Kiss Péter, a Tv2 programigazgatója. A 40 milliós játszma műsorvezetőjének személyéről a csatorna hamarosan dönt.

Az [origo] kérdésére Vágó István nem tudott mit mondani, ő tőlünk értesült arról, hogy a csatorna mást kíván látni a műsorban. Megkeresésünkre Gonda Péter, a Q-Art Entertainment ügyvezető igazgatója nem kívánta kommentálni a válásról szóló hírt, pedig a produkciós cég már a Legyen ön is milliomos! idején leszerződött Vágóval.

"Mostanra vált bizonyossá számunkra, hogy sem a hamarosan képernyőre kerülő, A 40 milliós játszma, sem más, jövőbeni formátum nem illeszkedik Vágó István műsorvezetői stílusához és kvalitásaihoz. Nemzetközi trend, hogy a kvízműsorok egyre több elemet átemelnek a show műsorokból, ez pedig más műsorvezetői dinamikát és stílust igényel, mint amilyennel Vágó István rendelkezik" - mondta megkeresésünkre Koltay Tamás, a Tv2 szóvivője.

November 29-én kellene kezdeni

A műsorvezető az első számú esélyes volt a november végi rajttal tervezett kvízre, amelyet a Tv2 az RTL-es Való Világ 4 elleni, hetes sávba szánt: az [origo] információi szerint hetekkel korábban a Tv2-nél Vágó volt a biztos befutó, fiatalos, laza külsővel vezette volna a műsort, elhagyván a zakót, öltönyt. A Blikk és a Bors is egyaránt Vágó Istvánnal igyekezett eladni a november 17-i lapszámot, ami a műsorvezetőről szóló könyv és egyben a tervezett, Tv2-es kvíz egyfajta promóciójaként sem volt utolsó.

A magyar tévés piacon jelenleg egyetlen kvíz sincs, már a Fábryval felálló Legyen ön is milliomos! is megszűnt, az utóbbi időkben inkább a látványosabb, színesebb, de gondolkodást nem igénylő gameshow-k domináltak, és hoztak rendre jó nézettséget. A Kalandra fal az RTL Klubon volt nagyon sikeres, az Ezek megőrültek! pedig az elmúlt hetekben a Tv2-nek szállított sok nézőt, úgy, hogy kinyírta a hetes sávban a sokáig legyőzhetetlennek tűnő Vacsoracsatá-t.

Sem itt, sem ott

Vágó éveken át próbálta elfogadtatni ötleteit a nagy tévékkel: előbb az RTL-lel, utána a Tv2-vel. Mikor előbbinél kiderült, hogy nem kap lehetőséget, és egyre nagyobb teret kapott Sebestyén Balázs (Vágóval közösen vezette a Pókerarc-ot, majd egyedül A széf-et), a műsorvezető a Tv2 ajánlatát fogadta el, ám a Párbaj után újfent kvíz nélkül maradt, egy éven át nem tudott neki műsort adni a Tv2.

"Rengeteg pénzbe kerül egy új műsor, és mivel sehol nem látták még, nagyon nagy a kockázata annak, hogy nem lesz sikeres. Amennyiben mégis beindulna egy saját fejlesztésű Vágó-vetélkedő, arra a külföldi igazgatótanácsnak is rá kell bólintania. Ott meg nem ismernek egyáltalán, soha nem hallottak rólam, és inkább azt kérdezik meg, milyen nézettséget ért el a műsor máshol" - mondta korábban megkeresésünkre.