"Megmondtam Damunak, hogy az első komoly balhénál repül" - Nagy Tamás producer

Damu Roland színész, TV2
Vágólapra másolva!
A Tv2-től és a Jóban Rosszban-ból elbocsátott Damu Roland nem forgathat a szappanoperával, de figurája annyira fontos a sztori szempontjából, hogy Várnagy Előd marad, csak más alakítja majd. Nagy Tamás producer érkezésekor megmondta a színésznek, hogy nem lehet több dobása - így nem is volt min gondolkodni, egyértelmű volt, hogy nem foglalkoztatják többet a nemi erőszakkal vádolt Damut.
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt november 18-án, csütörtökön előállították és gyanúsítottként hallgatták ki Damu Roland sorozatszínészt. A Tv2 Aktív-ja arról számolt be, hogy nemi erőszakkal is vádolják Damut, akinek lakásán egész nap helyszíneltek - az ügyről többet itt olvashat. A csatorna és a Jóban Rosszban producere, Nagy Tamás, úgy döntöttek, hogy megválnak a színésztől, nem adnak neki több esélyt.

A producer az [origo] megkeresésére elmondta, hogy nagyon rosszul érinti a sorozatot Damu ügye, mert elveszítenek egy remek színészt: "Nekem volt egy megállapodásom vele, amikor a Jóban Rosszban-hoz érkeztem: megmondtam, hogy az első komoly balhénál repül. Így nem volt sok gondolkodni valóm ezen. Csak ketten tudják a teljes igazságot, hogy mi történt azon az estén, de ha csak töredéke igaz, már akkor sem dolgozhat velünk tovább."

Kérdésünkre Nagy Tamás elárulta, hogy másik színész viszi tovább a karaktert, de még nem tudja, hogy ki lesz az. Damu indulás óta, hat éve volt a szappanoperánál, alapfigurának számított. "Kétségkívül van némi rizikó abban, ha lecseréljük a színészt, és megtartjuk a nevet, a figurát, de Barbara esetében csináltunk már ilyet. Vannak televíziós piacok, ahol ez működik, ilyen az Egyesült Államok, ugyanakkor Angliában végszükségben lépik meg az ilyesmit. Nálunk most végszükség van" - mondta.

A producer szerint a karakterek történeteiben van ciklikusság, egy-egy figura pár hónapig központban van, majd egy időre háttérbe szorul. Damu karaktere most egy "nagy történet, kemény sztori" központi figurája, a sok részen átívelő szál kétharmadát már leforgatták, igen bajos lenne eltüntetni Várnagyot.

"Ez a szál nagyjából januárban lesz képernyőn, erre épül sok minden, kampány, promóció, nem tudjuk újra megírni, felvenni. Borzasztó az egész ügy, a sorozatnak sem szerencsés, mert hónapokra előre meg van írva a forgatókönyv. Bonyolult a gyártás, sok szervezést igényel, ha leállnánk, lerövidülne a képernyőre kerülési idő. Mi folyamatosan írjuk a fiktív jövőt, ha megállunk ebben, fennakadást okozhat" - elemezte a helyzetet Nagy Tamás.

A producer szerint december közepéig biztos meglesz az új főszereplő, kapkodni tehát nem kell. A karácsonyi-újévi leállás nagyjából kéthetes lesz a produkciónál, addig mindenképp meglesz az utód. "Damu különben kiváló színész, remekül alakította a karaktert, emberi kvalitásait pedig most hagyjuk. Nem voltak fegyelmezési problémák vele, szakmailag nem tudok rosszat mondani róla. Ott volt, jól teljesített, odafigyelt, szövegét tudta. Igen jól játszotta a gonoszt, nagyon szerette a szerepét" - tette hozzá volt főnöke.