Előzetesbe került Damu Roland

Damu Roland színész megbilincselve áll a Markó utcai Pesti Központi Kerületi Bíróság folyósóján, ahová előzetes tárgyalására szállították
Vágólapra másolva!
Előzetesbe helyezték Damu Rolandot, a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának szereplőjét, akit a volt barátnője jelentett fel testi sértésért és nemi erőszakért. A bíróság szombaton döntött erről.
Vágólapra másolva!

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Damu Roland színészt. A TV2 Jóban Rosszban című sorozatának az ügy miatt kirúgott szereplőjét azzal gyanúsítják, hogy megerőszakolta volt barátnőjét. A férfit a nő jelentette fel.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a férfi 2010. november 17-én 20 óra körül felment angyalföldi lakására a volt barátnőjével, majd ott feltehetően több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki segítségért kiabált. Ezután a férfi szóban fenyegette és kérdőre vonta, majd elengedte a sértettet, aki taxival hazament. Otthonról értesítette egy barátját, aki kihívta a mentőket.

A színészt csütörtök este vették őrizetbe, erőszakos közösülés miatt folyik ellene a nyomozás.

Damu Rolandnak korábban már volt problémája verekedésből, három éve a Jóban Rosszban-t gyártó Interaktív bulija után részegen megpofozta egyik kolléganőjét. A csatorna akkor írásos figyelmeztetésben részesítette, és pár hónappal később felmerült, hogy kiírják a sorozatból, majd pár hónapig nem is szerepeltették. A TV2 a csütörtökön nyilvánosságra került ügy után közölte, felmondtak Damunak. Erről itt olvashat bővebben.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
További fotók a bíróságról a képre kattintva!

Az előzetes letartóztatásról hozott végzés egyelőre nem jogerős. A döntés a Pesti Központi Kerületi Bíróságon született azzal az indokkal, hogy fennál az összebeszélés veszélye.

Damu Rolandról és az ügyről itt talál még több részletet.