Shodeinde Dorka: Keresztes Ildikótól nagyon tartottam

X-Faktor, Shodeinde Dorka
Vágólapra másolva!
Az X-Faktor november 20-i adásában kiesett kismama szerint nem az aznapi előadás és nem a párbajdal döntött, így némi keserűséggel távozott a show-ból. A lemez, a klip még odébb van, úgy véli, sokat kell tanulnia, fejlődnie, vissza kell találnia a régi hangjához. Mentoráról, Geszti Péterről csak jókat tudott mondani, és reméli, hogy 2011-ben is dolgoznak majd együtt.
Vágólapra másolva!

Életed eddigi legjobb teljesítményeként nyilatkoztál a szombati produkcióról, mégis kiestél. Tényleg ez volt a legjobb?

- Valóban úgy éreztem, hogy nem voltam még ilyen jó, persze pályafutásom eddig nem valami hatalmas. A párbajdal is jó lett, a Whitney Houston-nóta is, bár azt lejjebb kellett vinni, mert mélyebb a hangom. Az első párbajom óta különben számítottam arra, hogy kieshetek, de aznap, szombaton, pont úgy keltem fel, hogy menni fog, bent maradok. Amikor aztán csak hárman maradtunk a színpadon, majd csak ketten, akkor már csak mosolyogtam az egészen, vicces volt, hogy ott állok megint.

Vastag Tamás állt még kinn, akkor már sejtetted, hogy neked kell menned?

- Nem örültem, hogy vele kell párbajozni, mert pont mostanában lettünk jóban: aranyos fiú, aki mindig helyre tett. Szerintem a legjobbat hoztam, magamhoz képest. Előadás közben nem arra gondoltam, hogy valakit meg kell vernem, le kell győznöm, nem az volt bennem, hogy párbaj van, hanem a zsűrinek, de főleg a közönségnek énekeltem. Tomira szerintem rengeteg tinédzser szavazott, főleg lányok, amit meg is értek, mert helyes srác. Szerintem rám is szavaztak fiatalok, de a fiúk nem nagyon voksolnak ilyen műsorban - a lányok meg főleg a srácoknak drukkolnak.

Internetes visszajelzésekből nyilván kiderül, hogy téged kik szeretnek. Kismamák nem támogattak?

- Megpróbáltam mostanában felmenni közösségi site-okra, de nem volt időm, energiám minden üzenetet elolvasni, annyi jött. Nagyon sok anyuka, kismama drukkolt, támogatott. Volt ugyan olyan anyuka, aki azzal támadott, hogy a karrier és a baba közül az előbbit választom, de úgy tízből nyolc mail pozitív, kedves volt. Egy anyuka például saját babájáról küldött fotókat, kérte, hogy mondjam meg, hogy szép-e. Más szülni készül, tanácsokat kért tőlem, és furcsa volt, hogy ilyen fiatalon, de már tapasztalattal én okosítom. Tervezek válaszolni persze minden üzenetre, nélkülük már idáig sem jutottam volna.

A kisbaba hagyott aludni?

- Liza két hónaposan már végigalussza az egész éjszakát, miatta nem voltam nyúzott. A baba miatt semmiféle stressz nem volt, éjféltől már aludt, jól sikerült beállítani a napi rendszert. Nagyon várom, hogy hónapokig csak vele legyek.

Melyik volt a kedvenc dalod, amit előadtál?

- A legutóbbi, az I Wanna Dance With Somebody, ez korábban is terveztem, és ezért is kellemetlen, hogy ezzel estem ki. Kedvenc dalaimat amúgy nagyrészt ellőttem már, vagy más énekes adta elő.

Kinek a távozása fájt legjobban?

- Fannié. Nagyon rosszul esett nekem. Mi egy csapatban voltunk, úgymond, Geszti Péter segített mentorként.

Róla mit gondolsz?

- Zseni szerintem, mindig felnéztem rá. Soha nem gondoltam volna, hogy tök jó barátok leszünk, hiányozni fog a napi munka - de fogunk még együtt dolgozni, remélem. Hogy miképp, az a jövő titka, én sem tudom, de beszéltünk erről-arról. Remélem, útjaink keresztezik egymást.

Geszti támogatott, de mit gondolsz a többi mentorról?

- Keresztes Ilditől nagyon tartottam: ő amúgy el volt ájulva attól, hogy kismama vagyok, de adásban neki is kellett bizonytanom. Ferótól is kaptam kritikákat, az első három-négy adásban nem kímélt, ám utána volt egy jó beszélgetésünk, ahol jelezte, hogy szeret, kedvel, de ha valami hamis, az fáj neki. Szerintem összeszedtem magam, a szombati adás végén pedig Feró is mondta, hogy érti, miért vagyok a műsorban. Malek Miklós is nagyon kritikus volt, miközben azon előadók stílusa, akikkel ő dolgozott, elég közel áll hozzám. Végül is csalódtam benne a legutóbbi adásban.

Miért?

- Tomi is nagyon jó és ügyes volt, oké, de a párbajdalom szerintem tetszett neki, és úgy láttam, hogy épp kezdtem feljönni, jobb lettem. Akkor kellett hazamennem, amikor nagyot javultam, és ez szomorú. Az hittem, hogy a párbaj számít, az, hogy ott és akkor mit nyújtasz. Ez a műsor elvileg nem profikról szól, hanem egy tehetségkutató: rólam pedig azt mondják, sokat tanultam, rengeteget fejlődtem.

És a fejlődés egy lemezig is eljuttat?

- A lemez, a klip még odébb van, sokat kell tanulnom, fejlődnöm, vissza kell találnom a régi hangomhoz. Jövőre szeretnék belevágni valamibe. Angolul már írtam magamnak dalokat, de Magyarországon nincs sok értelme angolul énekelni, így magyar számokkal szeretnék színpadon lenni.

Forrás: RTL Klub

Szerinted ki nyeri a versengést?

- Én Norbinak szurkolok. Kati, Norbi benn lesznek a háromban, mellettük pedig Nikolas vagy Veca. A Vastag testvérek szerintem kiesnek addig.

Édesapád állítólag azt nyilatkozta egy lapnak, hogy kikészültél, szanatóriumban lenne a helyed. Tényleg ezt mondta?

- Hazugság volt, senki ilyet nem mondott. Mindenkit megviselt a verseny, rajtam sok teher volt, van, sok minden történt. Át kell gondolni néha a dolgokat, pihenni kell, ki kell kapcsolni. Idegileg sem roppantam össze, bármit írtak is a lapok: megijedtem az első párbajnál, de másnap már tök jól voltam. Most pedig meg már bennem volt, hogy kieshetek, így a pofon nem ért váratlanul.

A családod nem fogadta el a férjedet, azt is írta a bulvársajtó. Ez így volt?

- Az elején így volt, tényleg nem fogadták el, de erről már szó nincs. Nekik fura, hogy elsősorban a férjemhez tartozom, és már nem hozzájuk. 19 vagyok, 20 leszek egy hónap múlva, még mindig a kislányt láthatják bennem.