Vágó István: Nem az idő múlásával kell feszültséget kelteni

Vágólapra másolva!
Vágó István helyett Rákóczi Ferenc kapta A 40 milliós játszmá-t a Tv2-nél, a sokakat meglepő váltást 12 nappal a rajt előtt jelentették be. Vágó az [origo]-nak elmondta, másképp vezette volna a kvízt, de nem rendezői utasítás, hanem a habitusa miatt.
Vágólapra másolva!

Mikor még úgy tűnt, hogy Vágó István kapja a Tv2-ben A 40 milliós játszma című kvízt, akkor a szerkesztői munkába is beszállt, ő maga is írt kérdéseket a játékhoz. "A műsort megismerve meg kellett állapítanom, hogy nem oda való kérdések voltak ezek. Részemről gesztus volt, hogy a kérdésekbe is bedolgoztam, de visszavontam őket" - mondta az [origo] megkeresésére a tévés, akitől másfél év után megvált a csatorna.

Vágó nem akarta elemezni Rákóczi Ferenc műsorvezetési technikáját. "Én máshogy csinálnám, de ez természetes, hiszen más a habitusunk, ahogy a Tv2 közleményében le is írta. Érdemben foglalkoznék többet egy-egy kérdéssel, például egy történelmi témával, ha érdekes tények vannak mögötte. Persze lehet, hogy erre, ebben a formátumban nincsen mód" - tűnődött.

A Legyen ön is milliomos és a Párbaj korábbi műsorvezetője elmondta, hogy ismerősei pörgősebb műsort vártak, azok alapján, amit a sajtó előre megírt. "Nem biztos, hogy az idő múlásával kell feszültséget kelteni. A Milliomos szerintük feszültebb volt, pedig előfordult, hogy öt-hat percet is elidőztünk egy-egy témánál. Ennek ellenére az RTL Klub régen bukott akkorát, mint a múlt héten, mert a vetélkedő többször elverte nézettségben a Való Világ-ot" - tette hozzá. (Azóta a VV4 többször nyert nézettséget ugyanabban a műsorsávban - a szerk.).

Vágó nem tartja valószínűnek, hogy a közeljövőben újra feltűnjön a médiában, kisebb csatornához sem akar átigazolni. Politikai ambícióiról is hallani a médiaiparban, de kérdésünkre elmondta, hogy ezek csak találgatások, nem tervez ilyesmit.