Kezdenek rákapni a nézők Szandikára és Alekoszra

Vágólapra másolva!
Változatlanul imádják a nézők a tehetségkutatókat, szárnyal az X-Faktor és a Megasztár. A kezdeti tompaság után feljavultak a Való Világ számai, de A 40 milliós játszma is a csatornaátlag fölött hoz a Tv2-nek. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Teljes lakosság

Az év 49. hetében a 22,1 százalékos átlagot elérő RTL Klub visszavette a vezetést a 21,4 százalékot elért Tv2-től, miközben az MTV részesedése tovább csökkent: az elmúlt héten már csak 7,4 százalék nézte átlagban a köztévét. A tehetségkutatók változatlanul népszerűek (ami érthető, hiszen ez már a végjáték): az X-Faktor 2,62, a Megasztár pedig 2,05 millió nézőt érdekelt szombaton, illetve pénteken. A legnézettebb hírműsor a Tények, a legnépszerűbb film a Charlie angyalai második része volt, a Való Világ pedig magához tért a kezdeti kábultság után: volt adása, amit 1,5 millió magyar nézett meg.

Forrás: AGB

---------------------------------

18-49-es célcsoport

A kereskedelmi célcsoportnál a 23,4 százalékos RTL Klub bő három százalékpontot vert legfőbb riválisára, a Tv2-re. Utóbbi este hétig volt erős, utána az RTL vezetett általában, ezt is jelzi, hogy tíz százalékpontos különbséget regisztrált az AGB a főműsoridőben. A fiatalabb nézőknél is az X-Faktor nyerte a hetet, közel 57 százalékos közönségaránnyal, de nagyon jónak számít a Megasztár 45,5 százaléka is. Az RTL Klub valóságshow-ját (amelyben egyre több a szereplő, így a feszültség is) egyre többen nézik, így az első héten szárnyaló A 40 milliós játszma a második héten már mindennap kikapott nézettségben a VV4-től.

Forrás: AGB