Stohl, Damu, Charlie Sheen: 2010 tévés perei

Vágólapra másolva!
2010 több pert hozott tévés berkekben: itthon Stohl András és Damu Roland ügye korbácsolta fel leginkább a kedélyeket, a tengerentúlon többek között Charlie Sheennek, Steven Seagalnak és Forest Whitakernek kellett bíróság elé állnia.
Vágólapra másolva!

Stohl András karambolozott

Stohl András májusban okozott közúti balesetet, melynek során egy ember súlyosan, több pedig könnyebben megsérült - december 14-i tárgyalásán a színész azt is bevallotta, hogy némi bort, whiskyt és kokaint fogyasztott a karambol előtt. Legközelebb március 31-én - az orvosszakértői vizsgálat elkészültével - kell megjelennie a bíróságon, de még akkor sem biztos, hogy ügyében ítéletet hirdetnek. Stohlt az eset után kiírták a Tűzvonalban történetéből, és az X-Faktor-t sem ő kapta, az RTL Klub viszont viszonylag hamar rehabilitálta, meglepetésszerűen visszahozta őt a Való Világ-ra. Stohl ügyéről itt olvashat többet.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

----------------------------------

Damu Roland állítólag erőszakot követett el

Damu Rolandot november 18-án vették őrizetbe, mert állítólag megverte és megerőszakolta volt barátnőjét - két nappal később már előzetes letartóztatásba helyezték, november 29-én viszont elengedték, azóta szabadlábon védekezhet. Miután nem ez volt az első balhéja - korábban megütötte egy kolléganőjét, a Hal a tortán-ban pedig részegen tombolt -, a Jóban Rosszban című produkcióból azonnali hatállyal kirúgták, Várnagy Előd karakterét Szikszai Rémusz vette tőle át. A színésztől az NCIS szinkronszerepét is elvették, ott Schmied Zoltán helyettesíti. Többet róla itt olvashat.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

----------------------------------

Hajdú Péternek több peres ügye volt

Hajdú Péter májusban peren kívül megegyezett Bagi Ivánnal és Nacsa Olivérrel, így a humoristapárosnak a keresetben szereplő 52 millió helyett tízmillió alatti összeget kell fizetnie szerződésszegésért. A Frizbi műsorvezetőjének több peres ügye volt 2010-ben: a Story Tv üzleti titkok kifecsegésével vádolta Hajdút, amiben viszont a bíróság első fokon nem adott igazat. A műsorvezető beperelt öt Facebook-felhasználót (akik az "Úgy megütnélek, Hajdú Péter, mert azt hiszed, neked mindent szabad" csoporton belül küldtek neki fenyegető üzeneteket), novemberben pedig első fokon elvesztett egy sajtópert a Cívishír kiadójával szemben.

tv2

----------------------------------

Charlie Sheen nem bírt magával

Áttérve a külföldi hírességekre, 2010 talán legnagyobb port kavart pere Charlie Sheené volt, aki még 2009 karácsonyán, egy otthoni veszekedés során bántalmazta feleségét. A színészt le is tartóztatták, majd úgy nyilatkozott, hogy inkább börtönbe vonul a kétéves próbaidő helyett, de végül megúszta harmincnapos próbaidővel, valamint rehabilitáción és dühkezelési kurzuson való kötelező részvétellel. Úgy látszik, utóbbinak nem volt sok hatása, az augusztusi döntés után pár hónappal ugyanis ittasan és meztelenül találtak Sheenre egy hotelszobában, melynek berendezését előzőleg szétverte - emiatt nem került viszont a bíróság elé. Többet róla itt olvashat.

Forrás: AFP

----------------------------------

Steven Seagalt végül mégsem perelték

Steven Seagalt áprilisban perelte be egy volt alkalmazottja, Kayden Nguyen, aki azt állította, hogy a színész háromszor is molesztálta, miközben több asszisztenst csak azért tartott maga körül, hogy kielégítse szexuális vágyait. Az eredetileg egymillió dollárt követelő felperes júliusban aztán visszavonta a keresetet - a színész ügyvédei amúgy is peren kívül próbáltak megegyezni a nővel, azt azonban nem lehet tudni, hogy emiatt állt-e el a bírósági eljárástól. Az ügy ezzel együtt hatással volt Seagal munkájára, a botrány kirobbanásakor a Lawman című dokureality forgatása is leállt.

Forrás: A & E

----------------------------------

Forest Whitaker ötletet lophatott

Kisebb bűncselekménnyel vádolja az Oscar-díjas Forest Whitakert egy Adam Jackson Everett nevű író: azt állítja, hogy a producerként és rendezőként is dolgozó színész az ő regényét használta fel egy ötrészes dokumentumfilm-sorozathoz. A Sundance Channelnek készített, Newarkról szóló szériával Whitaker állítólag megsértette Jackson szerzői jogait, a könyv egyes részeit szóról-szóra felhasználta, de engedély nélkül.

----------------------------------

Mischa Barton elmulasztotta a fizetést

2009-ben még zűrös kórházi kezelései (idegösszeomlása, drogelvonó kúrája) miatt kezdte ki a média Mischa Bartont, 2010-ben pedig azért perelte be az M.R.A. Realties Inc. nevű cég, mert nem fizette a lakbért. A Narancsvidék Marissája az egyébként két adás után elkaszált The Beautiful Life New York-i forgatása miatt vett ki egy apartmant, amelyért három hónapon keresztül elmulasztotta fizetni a havi hétezer dolláros bérleti díjat.