Űrhajósok, terroristák, rendőrnők - 2011 sorozattervei

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már javában készítik elő a 2011/2012-es tévés szezont: jelenleg is számos pilot készül, melyekből siker esetén sorozat születhet. Nagy nevek, ismert arcok is bőven vannak a mezőnyben, elsősorban az ő terveikből válogattunk - íme tíz érdekesnek ígérkező tervezet.
Vágólapra másolva!

Alcatraz

A Lost-ért és A rejtély-ért (korábban pedig többek között az Alias-ért) felelős J. J. Abrams legújabban az Alcatrazról készítene egy sorozatot: a Fox meg is rendelte a pilotot, melynek forgatókönyvét a Lost-ba íróként és producerként bedolgozó Elizabeth Sarnoff jegyzi. A történet középpontjában a legendás börtönsziget nem kevésbé legendás alakjai állnak, így többek között Al Capone alakja is megelevenedik.

Documental

A Trópusi vihar stábjából hárman - Ben Stiller, Steve Coogan és Justin Theroux - készítik az HBO-nak a Documental pilotját, amelyben feltehetőleg a filmben már megismert humort kapják a nézők. Amíg a Trópusi vihar-ban háborús filmet forgattak a színészek, addig Theroux itt egy dokumentumfilmest játszik, aki egy külvilág elől rejtőzködő sztár (Coogan) nyomában jár a kamerájával.

Exit Strategy

A 24 utódjának szánja a Fox az Exit Strategy-t, melyben Ethan Hawke játssza a főszerepet - aki még 2003-ban feltűnt az Alias egyik epizódjában, de sem előtte, sem utána nem vállalt tévés munkát. A rejtély-t és a Hawaii Five-0-t is jegyző producerpáros, Alex Kurtzman és Roberto Orci a történet középpontjába ezúttal egy olyan CIA-különítményt állít, melynek feladata a bajba jutott ügynökök megmentése.

Homeland

A Gyilkos elmék Jason Gideonját, Mandy Patinkint ismét krimisorozatban láthatja a közönség, ráadásul a Rómeó + Júlia női címszereplője, Claire Danes oldalán. Az izraeli Hatufim alapján készülő pilotban a két CIA-ügynök azt próbálja bebizonyítani, hogy az Egyesült Államok hadseregében szolgáló egyik katona valójában terroristáknak dolgozó kettős ügynök. A produceri feladatokat a korábban a 24-et jegyző Howard Gordon látja el.

One Police Plaza

New York első női rendőrfőnökéről szóló krimi, melyben a főszerepet Angela Bassett (a Vészhelyzet dr. Cate Banfieldje) játssza - a színésznőtől amúgy sem idegenek az életrajzi ihletésű történetek, többek között Tina Turnert és Rosa Parkst is megformálta már. A pilotot producerként Mark Gordon jegyzi - aki korábban a Gyilkos elmék-nél és a Grace kliniká-nál dolgozott hasonló munkakörben -, és az ABC fogja vetíteni.

Forrás: AfricanFilm

Angela Bassett a
Gospel Hill-ben

Point of Honor

Nemcsak J. J. Abrams, de a Lost egy másik író-producere, Carlton Cuse is új projekten dolgozik, amelyben A rettenthetetlen forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölt Randall Wallace van a segítségére. A Point of Honor az amerikai polgárháború idején játszódik Virginiában, és már előrehaladott állapotban lehet, mivel a szerzőpáros 2010 szeptembere óta foglalkozik a történettel. Az amerikai közönség szintén az ABC-n láthatja majd.

The Count of Monte Cristo

Az idősebb Alexandre Dumas klasszikus regényének, a Monte Cristo grófjá-nak tévésorozatos újragondolása, melyben az eseményeket egy bosszúálló nő szemszögéből ismerhetik meg a nézők. A pilotért az Alkonyat-szériát gyártó Temple Hill cég (illetve a mögötte álló producerek, Wyck Godfrey és Marty Bowen) a felelős, amely kétéves, több sorozatra szóló szerződést írt alá az ABC-vel.

The McCulloch

Az eddig jóformán csak sci-fi sorozatokat jegyző Ron Moore (a Star Trek több szériája, Roswell, Csillagközi romboló) ezúttal egy akciódús, kalandos, ám a Földön játszódó történetet visz képernyőre. A címbeli The McCulloch egy hajó, melynek legénysége és utasai világkörüli úton vesznek részt, és számos veszélyes helyzetnek néznek elébe. A projekt az NBC érdeklődését keltette fel.

Forrás: www.hellboy.com

Selma Blair egy maffiózó lánya lesz

Tommy's Little Girl

Az NBC pilotjának címszereplője egy maffiaklánból származó lány, aki egyedül élte túl családja lemészárlását, felnőve pedig bosszút állna az elkövetőkön. A Nikitához hasonló, kemény nőt Selma Blair (Kegyetlen játékok, Hellboy - Pokolfajzat) játssza, de többek között a Maffiózók-ban Paulie Walnutsként látott Tony Sirico is szerepel a történetben. A reménybeli szériát a Ray címszerepéért Oscar-díjjal jutalmazott Jamie Foxx jegyzi.

Egyelőre cím nélküli pilot Shonda Rhimestól

A Grace klinika (és spin-offja, a Doktor Addison) ötletgazdája januárban is indít egy orvosi sorozatot, Off the Map címmel, a jövőben viszont olyan pilotot is láthatunk tőle, amely nem kórházban játszódik. Az egyelőre cím nélküli projektet Judy Smith munkássága ihlette, aki PR-tanácsadóként többek között Bill Clintont is kisegítette botránya után - a történet egy hasonló krízisszakértőről szól, maga Smith pedig producerként működik közre.