Sean Beannel egy liftben - Los Angelesben a tévés szakma

Vágólapra másolva!
Los Angelesben jelenleg is zajlik az amerikaiak egyik legnagyobb tévés eseménye, a TCA Press Tour, ahol minden nagyobb adó bemutatja közelgő sorozatait. Az [origo] tudósítója is kiutazhatott az eseményre, az HBO legújabb produkcióihoz kapcsolódó sajtótájékoztatókon és kerekasztal-beszélgetéseken vett részt.
Vágólapra másolva!

A mintegy kétszáz amerikai és kanadai tagot számláló Television Critics Association (Tévékritikusok Szövetsége, TCA) évente kétszer rendezi meg sajtóturnéját, melynek keretében minden nagyobb tengerentúli adó bemutatja a sajtónak, hogy mivel készül a közeljövőben. Az eseményen nemcsak a producerek jelennek meg, de a bemutatás előtt álló sorozatok színészei, vagyis maguk a sztárok is - a sajtóturné körül így mindig óriási a felhajtás, a médián kívül a rajongók érdeklődésére is számot tart.

A téli TCA Press Tour idén január 5-től 15-ig tart: az [origo] tudósítója a január 7-i sajtónapon vett részt, amikor - több kábeladóval együtt - az HBO is bemutatta közelgő sorozatait. Az eseménynek a Pasadenában található Langham Hotel (a lenti képen) adott helyet, amely elsőként kisvárosi nyugalmával ragadja meg a figyelmet.

A Langham előtt sötétített ablakú, fekete Lincolnok fogadták az újságírókat, az autók mellett pedig öltönyös testőrök verődtek össze - ami már jelezte azt, hogy a sztárok nincsenek messze. Olyannyira nem, hogy a szálloda bejáratánál a Született feleségek Orsonjába, a Twin Peaks főszereplőjeként is ismert Kyle MacLachlanbe botlottunk, épp a mobiltelefonján beszélt valakivel. Automatikusan kaptuk volna elő fényképezőgépünket, de a fotózáshoz külön engedély kellett volna, amit csak igen korlátozott számban adtak ki.

Az HBO londoni irodája által szervezett programon először a csatorna amerikai vezetőivel, Richard Plepler társelnökkel és a műsorstruktúráért felelős Michael Lombardóval beszélgettünk, majd Tommy Lee Jones hotelszobájába is feljutottunk, ahol a színész-rendező új tévéfilmjéről, a Samuel L. Jacksonnal közösen forgatott The Sunset Limited-ről mesélt nekünk - az interjúkat később közöljük.

Ez után kezdődött a TCA Press Tour azon szakasza, amelyen az HBO mutatta be közelgő produkcióit. Itt derült ki, hogy az Egyesült Államokban március végén érkezik a csatornára egy Kate Winslet főszereplésével készült minisorozat, a Mildred Pierce: a széria alapjául A postás mindig kétszer csenget írójának, James M. Cainnek egy regénye szolgál, melyből 1945-ben már készült egy filmváltozat; Winslet karakterét akkor Joan Crawford játszotta.

James Gandolfini újra sorozatban

Jön a tengerentúli Mr. Bean, vagyis Pee Wee Herman show-ja is, amely az amerikai közönséget biztosan megnevetteti, de itthon szerintünk nem számíthat nagy sikerre. Izgalmasnak tűnt viszont a Diane Lane-nel, Tim Robbinsszal és James Gandolfinivel felálló Cinema Verite, amely az első valóságshow, az 1973-as An American Family készítését idézi meg.

Forrás: [origo]

Az HBO legnagyobb tavaszi dobásának az USA-ban az április 17-én érkező Game of Thrones ígérkezik, amely George R. R. Martin fantasy regénysorozatából készült, A Gyűrűk Urá-ra emlékeztető stílusban. Jön még a már említett The Sunset Limited, valamint a Too Big To Fail, amely azt mutatja be, hogy a Wall Street szakemberei hogyan élték meg a gazdasági világválságot - olyan színészekkel a főbb szerepekben, mint William Hurt, James Woods, Bill Pullman vagy a Monk, a flúgos nyomozó címszerepéből ismert Tony Shalhoub.

Az új információk, interjúlehetőségek is fontosak egy efféle eseményen (bár az itt bemutatott sorozatok egyikéről-másikáról már korábban is lehetett hallani), a TCA Press Tour az újságíróknak is inkább arról a meglepetésről szól, amikor Sean Beannel megy pár emeletet a liftben vagy John Hannah-ba ütközik a folyosón.

Los Angeles-i tartózkodásunk során az alábbi HBO-produkciók alkotóival és színészeivel készítettünk/készítünk interjút: The Sunset Limited, Game of Thrones, Író és kamuhős, Kergetjük az amerikai álmot, Hármastársak, Törtetők. Az anyagokat a magyarországi (évad)premierekhez igazítva közöljük.