Jelképes temető jelent meg a Baywatch helyszínén

Vágólapra másolva!
Az őrbódék még állnak, és a sárga járőrautók is fel-feltűnnek azon a parton, ahol a világ egykor legnézettebb tévésorozata, a Baywatch forgott. Santa Monicán járt az [origo] tudósítója, aki egy szimbolikus temetőt talált a korábbi forgatás helyszínén.
Vágólapra másolva!

A Csendes-óceánnál, a kaliforniai Santa Monicán forgatták a Baywatch-t, amely - a Guinness Rekordok könyve szerint - a világ legnézettebb sorozatává vált, összesen 1,1 milliárdan követték figyelemmel annak idején.

Forrás: [origo]

A széria helyszíne ma is sok emléket ébreszthet a rajongókban, tekintve, hogy a vízimentő-szolgálat ugyanúgy működik - csak éppen David Hasselhoff és Pamela Anderson nélkül. A Baywatch-ból ismert őrbódék egy része azóta is üzemel a homokos parton, csupán néhány áll elhagyatottan, graffitikkel az oldalán. A működő tornyokban még a piros mentőbója is ki van lógatva, a parton pedig ugyanolyan sárga autó járőrözik, mint amilyet a sorozatban látott a közönség.

Forrás: [origo]

A röplabdázók és a szörfösök is megvannak, érdekes - és elsőre oda nem illőnek tűnő - változásként viszont egy jelképes temető épült a homokban, amely az Irakban és Afganisztánban elesett amerikai katonákra emlékezteti a strandolókat. A keresztekből és koporsókból, valamint magyarázó tablókból álló kiállítás azonban csak nappal van a parton, éjjelre elszállítják üzemeltetői.

Forrás: [origo]

Santa Monica arról is ismert, hogy itt ér véget a 66-os út, valamint van egy óceánparti vidámparkja is, amelyet szintén szívesen használnak fel filmekben. A kikötő helyszínéül szolgált például A nagy balhé és a Beverly Hills-i zsaru 3 számos jelenetének, és Forrest Gump is itt volt kénytelen megfordulni, amikor nagy futása során elérte az Egyesült Államok nyugati szélét - ennek emlékét a Bubba Gump nevű bár őrzi, amely a mólón várja a szomjas turistákat.

Forrás: [origo]