Szupernő, drogdílerek, sebészek - hazai, februári tévépremierek

Vágólapra másolva!
Február első napjaiban több sorozat debütál a magyar tévécsatornák valamelyikén: megérkezett a Breaking Bad, melyben egy kémiatanár drogdílernek áll, A nevem Earl alkotója pedig ismét prolikról mesél. Új kórházi széria indul transzplantációs esetekről, képernyőre kerül egy hetvenes évekbeli sci-fi sorozat remake-je, és egy új szuperhőssel is megismerkedhetünk.
Vágólapra másolva!

Nevelésből elégséges (február 1., HBO)

A nevem Earl alkotójának, Greg Garciának új - 2010 szeptemberében indult - vígjátéksorozata (eredeti címén Raising Hope), melyben ismét a proliké a főszerep. A történet középpontjában a húszas évei elején járó Jimmy áll, aki egy egyéjszakás kaland után válik apává, gyermekét ráadásul egyedül - vagyis tökéletlen családja segítségével - kell felnevelnie. A férfit Lucas Neff alakítja, aki azelőtt csupán két kisebb szerepet játszott, az egyiket Patrick Swayze utolsó munkájában, a The Beast-ben.

Forrás: Fox

-------------------------------

Az én hősöm (február 1., Comedy Central)

A BBC hat évadot megélt sorozata egy új szuperhőst ismertet meg a magyar nézőkkel: a történet főszereplője az Ultron-bolygóról származó Thermoman, akinek a leghőbb vágya, hogy normális életet éljen. A szuperhős így Londonban telepszik le George Sunday néven, sőt, egy általa megmentett lánnyal még családot is alapít - a beilleszkedés azonban korántsem megy ilyen könnyen, a hétköznapok számos buktatót és vicces helyzetet rejtenek.

Forrás: Comedy Central

-------------------------------

Totál szívás (február 2., RTL Klub)

Az eredetileg Breaking Bad címet viselő sorozat három befejezett és egy megrendelt évad után érkezik Magyarországra. A hatszoros Emmy-díjas, idén Golden Globe-ra is jelölt széria egy kémiatanárról szól, aki vegyészi szaktudására támaszkodva drogot is előállít - ezzel szeretné családja megélhetését biztosítani, ő maga ugyanis rákos, már nincs sok ideje hátra. A történetben keveredik a dráma és a humor, a Bryan Cranston által alakított Walter White pedig a legvagányabb tévés díler, legalábbis a Paste Magazine 2008-as listája szerint.

Forrás: AMC

-------------------------------

Három folyam (február 6., Universal Channel)

Az itthon is kedvelt kórházi drámák táborát erősíti a Three Rivers, melyben a Holdfény vámpír nyomozója, Alex O'Loughlin játssza a főszerepet. A történet javarészt egy transzplantációs klinikán játszódik, így számos szervátültetési műtétnek lehetünk tanúi. A Gyilkos elmék után itt láthatjuk viszont annak egykori főhősét, Mandy Patinkint is, aki az egyik epizódban egy autóbalesetet szenvedett pácienst alakít: orvosait arra kéri, állítsák le már alig működő életfunkciót, szerveit pedig adják más betegeknek.

Forrás: CBS

-------------------------------

Bionic Woman (február 6., Tv2 és február 17., Tv6)

A sorozat egy klasszikus, hetvenes évekbeli sci-fi remake-je, melyben a címszereplőt csak speciális gépekkel tudják életben tartani - eközben mellesleg szert tesz néhány szuperképességre is. Szemben az eredetivel, a Michelle Ryan (az angolok vezető szappanoperájának, az EastEnders-nek üdvöskéje) főszereplésével készült változat sem a kritikusok, sem a közönség körében nem aratott túl nagy sikert. Magyarországra viszont két tévécsatorna is behozza (a Tv6 Bionika címmel), két különböző szinkronnal.

Forrás: NBC