Szomszéd lányok, szörnyek, börtönsziget - sorozattervek az USA-ban

Charlie angyalai
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban januárban rengeteg pilotot rendeltek meg, melyekből - siker esetén - őszre sorozat lehet. J. J. Abrams az Alcatrazról forgat, a Grace klinika ötletgazdája elfordul az orvosi szériáktól, Robert De Niro és Samuel L. Jackson producernek áll, és jön egy csomó remake. Íme tíz izgalmas próbálkozás.
Vágólapra másolva!

Alcatraz

A Fox rendelte meg a Lost atyjának, J. J. Abramsnek új sorozattervét, melynek középpontjában az Alcatraz áll, pontosabban egy csapat nyomozó, akik az onnan eltűnt rabokat próbálják kézre keríteni. A projektben szerepet kapott Sam Neill, a Vészhelyzet-ből ismert Parminder Nagra, valamint a Hősök Arthur Petrellije, a Jackie Brown-ért Oscar-díjra is jelölt Robert Forster.

Charlie angyalai

Az eredetileg 1976 és 1981 között futott sorozat modern újragondolása, a Smallville alkotóinak tollából, Drew Barrymore produceri közreműködésével. A három csinos nyomozót Annie Ilonzeh (General Hospital), Minka Kelly (Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci) és Rachael Taylor (Transformers) játssza, Charlie hangját Robert Wagner adja.

Dear Girls Above Me

Twitterre feltöltött bejegyzésekből (tulajdonképpen az azonos című blog alapján) készül a pilot, melyben egy fiatal férfi lesz folyamatos fültanúja annak, hogy hogyan élnek a fölötte lakó lányok. A projektet Ashton Kutcher viszi, akinek korábbi sorozata, a The Beautiful Life óriásit bukott, a twitteres adaptációknak azonban a Shit My Dad Says már kijárta az utat a CW-n.

Hawkshaw

Samuel L. Jackson executive produceri közreműködésével megvalósuló projekt, melynek középpontjában egy húszas éveiben járó férfi áll, aki nincs tisztában saját identitásával, és Sherlock Holmes leszármazottjának képzeli magát. A nyomozó több bűnügyet megold, és pszichiáterének rendőr húga is felfigyel rá.

Romeo & Juliet

Az ABC rendelte meg a Romeo & Juliet pilotját, amely Rómeó és Júlia történetét meséli el újra. A hírek szerint a produkció a klasszikus darab cselekményét követi, nem próbál modern lenni, például ugyanúgy a reneszánsz kori Veronában játszódik majd a történet. A siker kulcsa a rendező személye, Catherine Hardwicke lehet, akinek az Alkonyat volt a leghíresebb munkája.



Bryan Fuller a The Munsters-t forgatja újra

Rookies

Robert De Niro a Drót több epizódjáért is felelős Richard Price-szal közösen jegyzi a Rookies-t: a történet főszereplője hat fiatal, akik frissen kerültek a New York-i rendőrség kötelékébe, de máris igen kemény esetekkel kell megbirkózniuk. A pilotból a CBS-en lehet sorozat, maga De Niro viszont nem lesz látható a képernyőn, csak produceri szerepet vállalt.

The Munsters

A Hősök és a Halottnak a csók producere, Bryan Fuller újra csak nem mindennapi figurákról készítene sorozatot, egy klasszikus szitkom alapján: a The Munsters egy családról szól, melynek tagjai egytől egyig szörnyek - akárcsak az Addams Family-ben. A pelytkák szerint Guillermo del Toro (Hellboy, A faun labirintusa) is beszáll a projektbe.

True Lies

James Cameron egy 1994-es filmjét, az itthon Két tűz között címmel vetített True Lies-t porolja le, hogy sorozatot készítsen belőle. A történet középpontjában egy - eredetileg Arnold Schwarzenegger által alakított - titkosügynök áll, aki álcaként unalmas családapát játszik, egészen addig, amíg rá nem jön, hogy felesége mindennél jobban vágyik egy kis izgalomra. A forgatókönyvet René Echeverria jegyzi, akinek a Castle-t is köszönhetjük.



Az eredeti Wonder Woman, Lynda Carter

Wonder Woman

A címbeli Wonder Woman, vagyis Csodanő kedvelt figurája az amerikai kultúrának: eredetileg képregényhős volt, majd animációs sorozat, a hetvenes években pedig élőszereplős széria is készült a történeteiből. A legújabb feldolgozást David E. Kelley jegyzi, aki eddig inkább ügyvédes sorozatairól (Ally McBeal, Boston Legal, Ügyvédek) volt ismert.

Egyelőre cím nélküli projekt Shonda Rhimestól

A Grace klinika (és spin-offja, a Doktor Addison) ötletgazdája januárban is indított egy orvosi sorozatot, Off the Map címmel, a jövőben viszont olyan pilotot is láthatunk tőle, amely nem kórházban játszódik. Az egyelőre cím nélküli projektet Judy Smith munkássága ihlette, aki PR-tanácsadóként többek között Bill Clintont is kisegítette botránya után - a történet egy hasonló krízisszakértőről szól, maga Smith pedig producerként működik közre.