Visszavette a trónt a Barátok közt

Vágólapra másolva!
Február utolsó hetében a teljes lakosságnál az RTL Klub szappanoperája volt a legnézettebb tévéműsor, de kiválóan teljesített a Való Világ és a Fókusz is.
Vágólapra másolva!

Az év nyolcadik hetében a Barátok közt visszaelőzte a Való Világ-ot, és egyetlen, kétmillió fölötti nézőszámát szállította. A valóságshow legnagyobb érdeklődést kiváltó adása a szombat esti párbaj volt, 1 millió 962 ezer tévéző figyelte Alekosz diadalát. A dobogót kisajátította az RTL Klub, mert a harmadik helyre a Fókusz került. A Tv2 inkább a Tények nézettségének és a délutáni, Árva angyal számainak örülhetett.

Fábry Sándor jubilált, az Esti showder 250. adása 1 millió 124 ezer tévézőt érdekelt, a készülék előtt ülők épp harmadát, a Casino nézettségének csökkenéséről pedig itt írtunk korábban. Az MTV két műsorral tudott bekerülni a top 30-as listára, a Telesport és Szilágyi Tibor Üdítő-je képviseli a közszolgálati tévét.

Top 30, legnézettebb műsorok

agb


Minden műsor a legnézettebb részével szerepel a listán. A nézőszám ezerben értendő. Forrás: AGB Nielsen.

------------------------------

A kereskedelmi célcsoportban már a Való Világ párbaja áll a lista élén, megelőzvén a Fókusz-t és a Barátok közt-öt: míg a VV4 általában, hétköznap 40 százalékos közönségarány fölött hoz, a párbajt a készülék előtt ülő fiatalabb tévézők 38,5 százaléka figyelte. A legnépszerűbb filmet is az RTL Klub vetítette, ez a Tolvajtempó volt, és ugyancsak a csatorna adta a legnézettebb heti sorozatot, a Dr. Csont hozott jó számokat.

A Tv2 háziversenyében a Tények nyert, de a Jóban Rosszban is került 27 százalék fölé. Hajdú Péter műsora ezúttal nem került fel a top 30-ba, riválisa, a Heti hetes a 22. helyen zárt. A tavaszi BL-meccsek jobban hoznak a Tv2-nek, mint az ősziek, de a keddi találkozó sem tudott 17 százalékos közönségarány fölé keveredni.