Rákay Philip perre készül a Blikk cikke miatt

Vágólapra másolva!
Az M1 és az M2 intendánsa a közmédiumok sajtótájékoztatója után újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy olvasta a Blikk március 10-ei cikkét, amely a cége által megszerezett önkormányzati megbízásokról szól, de úgy véli, valótlanságok vannak a szövegben, így pert is kilátásba helyezett.
Vágólapra másolva!

Milliós kommunikációs tanácsadói szerződéseket kötöttek fideszes önkormányzatok Rákay Philip cégével az elmúlt években - írja csütörtöki számában a Blikk. Az újság azt állítja, hogy olyan hivatalos dokumentumokhoz jutott, amelyek szerint a Contact Média Tanácsadó Kft. csak a Fejér megyei önkormányzattól áfával együtt 41 millió forintot kapott. Erről bővebben itt olvashat.

"Sikerült feltenni ugyanazt a lemezt, sokadszorra. Van a cikkben egy csomó valótlanság, ami miatt jogi lépéseket fontolgatok. Látni kell, hogy teljesen egyértelmű, politikai indíttatású támadás áll a háttérben. Annak idején a kommunikációs cégemmel többek között azon dolgoztunk, hogy megakadályozzuk és ellehetetlenítsük a sukorói kaszinóberuházást. Elhiszem, hogy ez sokaknak fáj. Olyanoknak is, akik az akkori kormányban igen magas szinten érintettek voltak, és ezt nem tudják nekünk azóta sem megbocsátani" - válaszolta újságírói kérdésre Rákay Philip a közmédiumok közös sajtótájékoztatóját követően.

"2010 elején tettek feljelentést, majd a rendőrség hosszasan vizsgálódott, de mivel a szerződéseink körül minden törvényesen zajlott, le is zárták az ügyet. Ám most Helmeczy László, magánbosszújától vezérelve, nem hajlandó ebbe belenyugodni, és purparlét próbál kavarni egy olyan ügy köré, ami szerintem nem ügy, ráadásul úgy látszik, Helmeczy nem hallott még arról, hogy minden uniós fejlesztésnek van egy kizárólag kommunikációra elköltendő kerete. Ha elfogadjuk az ő érvelését, akkor a fél magyar reklám-, pr- és marketingszakma a bíróságon végezné" - tette hozzá az M1 és az M2 intendánsa.

Rákay Philippel készített interjúnkat március 11-én, pénteken olvashatja.