Magyar ember tanította meg inni és vívni Jerry O'Connellt

Vágólapra másolva!
A New York-i helyszínelők A. J. Buckley-ja, a Lost-ból ismert Matthew Fox után a Jog/Ászok sztárját, Jerry O'Connellt hozta el Magyarországra az AXN. A színész igen szórakoztató, jó humorú ember, aki elmesélte, hogy fegyelmet és kitartást magyar vívóedzőjétől, Éltes Csabától tanult gyerekként, inni és bulizni pedig egy magyar származású barátja tanította meg a New York-i Egyetemen. Egy Sliders remake-ben hezitálás nélkül benne lenne, de a párhuzamos univerzumok közt utazgató csapatról már aligha készül mozifilm.
Vágólapra másolva!

A. J. Buckley (Nem York-i helyszínelők) és Matthew Fox (Lost) után a Jog/Ászok főszereplőjét, Jerry O'Connellt hívta el Magyarországra az AXN. A színész nem ellenkezett, azt mondta, régóta vágyott Budapestre. Gyerekként, New Yorkban egy magyar vívóedzőtől tanult fegyelmet, kitartást, majd az egyetemen egy Robbie Kovacs nevű fiú volt az egyik legjobb barátja, O'Connell szerint ő tanította meg inni és bulizni. Első barátnője is magyar volt, majd amikor kolléganője, a Jog/Ászok-ban szintén szereplő Jurnee Smollett a magyar fővárosba látogatott, és csupa jót mondott róla, akkor eldöntötte, hogy egyszer ellátogat ide. Mivel a - lengyel és ír nagyszülőkkel rendelkező - színész a "köszönöm", a "szia", a "borsodi" és az "ászok" szavakkal köszöntötte a sajtótájékoztatóra összegyűlt kelet-európai újságírókat, hamar megnyerte magának a közönséget, legalábbis a magyarokat.

O'Connell az [origo] kérdésére elmondta, hogy májusban döntenek a folytatásról, de ő nem konkrét évadokban gondolkodik: nem bánná, ha örökké tartana a Jim Belushival felálló Jog/Ászok. A CBS szerinte nagyon jól áll szériákkal, ott van például a három Helyszínelők-sorozat, az NCIS, így nincs könnyű dolga a jogi dramedynek. Vegasban viszont nagyon szeretnek dolgozni: a kinti jeleneteket forgatják ott, amúgy a zárt térben történő felvételek Los Angelesben, Hollywoodban készülnek.

Mivel jogot tanult az egyetemen (amit nem fejezett be) a sorozatban ő magyarázza el a fel-felbukkanó jogi szakkifejezéseket az improvizációban és spontán humorban erős Jim Belushinak. Mivel családos ember, feleséggel és ikerlányokkal, örül, hogy ebben a sorozatban playboyt játszhat. "Sokat kell alsóban mutatkozni, barnának kell lenni, figyelni kell a kondíciómra. És azt se feledjük, hogy a televízió nem nagyon szereti a hátszőrt!" - mókázott.

Charlie öccse két sorozatban is szerepelt vele, ezekben a testvérét alakította. Az [origo] kérdésére Jerry O'Connell elmesélte, hogy néhány - itthon még nem vetített - epizódban Jim Belushi fia szerepel a Jog/Ászok-ban, ezzel pedig a szereplők kimerítették a családi keretet, nem tervezi, hogy benyomja a szintén színész testvért a sorozatba. Apja is előkerült röviden, poénkodva megjegyezte, hogy nem túl csinos, ellenben kövér, és ha ő is szerepelne a szériában, akkor nem biztos, hogy nem menekülnének a tévézők.

O'Connell szerint jó jogi sorozatban szerepelni, mert egy jó ügyvéd jó színész is egyben. Neki nemcsak a testvére, hanem holland felesége is színész, abban maradtak, hogy egyszerre csak egyikük vállal munkát, így a másik lehet a szertelen ikerlányokkal, akik korábban már okoztak bonyodalmat egy forgatáson. "Egyszer egy születésnap miatt elvittem őket a stúdióba, minden érdekelte őket, a lámpák, a kábelek. Többet nem jöhetnek, elvégre az egy munkahely, és biztosan okoztak kisebb károkat" - emlékezett.

axn

A felesége holland, de ő lehet, hogy magyar mezben megy ki a magyar-holland Eb-selejtezőre

Az [origo] kérdésére elmondta, hogy korábban kacérkodott a forgatókönyvírással, de egy filmet leszámítva (First Daughter, 2004) nem sikerült eladnia ilyet. "A jogi dramedy ugyanakkor nagyon sok szövegtanulást követel, így nem is nagyon volna időm most forgatókönyvet írni. Szöveget tanulok a mosdóban, autóvezetés közben, mindig" - tette hozzá. Ugyancsak kérdésünkre válaszolva elmesélte, hogy első reklámját kisgyerekként forgatta - táncolgattak, szaladgáltak és süteményeket ettek -, már ekkor arra gondolt, hogy ha ez a show-biznisz, akkor az nem rossz dolog. Tévéreklámot azonban az áttörés, a Sliders óta nem vállal.

Egy Sliders-remake gondolata nem áll tőle távol, ha felkérnék, örömmel vállalna kisebb-nagyobb szerepet benne, már amennyiben ezt engedné a Jog/Ászok-kal kötött szerződése. "Volt szó Sliders-mozifilmről, de őszintén szólva, nem hiszem, hogy lesz belőle valami. A sorozat készítőivel azonban jóban vagyok azóta is" - mesélte. A sci-fi sorozat miatt járnia kellett a Comic Conra, tévés-mozis fesztiválra, ahol mindig jól szórakozott azon, ha egy Darth Vader jött vele szembe, méltatlankodva halála körülményei miatt. "Amennyire szeretem a sci-fi rajongókat, annyira félek is tőlük" - jegyezte meg.

A Jog/Ászok első évadja az USA-ban véget ért, a folytatásról egy hónap múlva várható döntés. A Sliders szereplőiről itt olvashat.