Mindent elhomályosított a Csillag születik - nézettség

Vágólapra másolva!
A péntek estét ugyan elbukta a Tv2, de a bemutatkozó A nagy duett műsorsávjában nyerni tudott, bő 35 százalékkal. Ennél erősebb volt másnap az RTL Klubon a Csillag születik, amely célcsoportban 51 százalék fölött végzett, a teljes lakosságból pedig 2,35 millió tévéző követte a tehetségkutatót. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Az év 14. hetében az RTL Klub volt a legnézettebb hazai tévécsatorna, a készülék előtt ülők szűk negyede, 24 százalék figyelte átlagban. Az estéit múlt hétfőn átstrukturáló Tv2 19 százalékot szerzett, az MTV-nek pedig be kellett érnie 7,4 százalékkal.

A teljes lakosságnál a 2 millió 352 ezer embert érdeklő Csillag születik vezeti magabiztosan a listát, a VV4 kiválasztása és a Fókusz követi. A Tv2-nél a Tények erős, és A nagy duett bő 36 százaléka, 1,26 millió nézője sem rossz, különösen, hogy későn kezdődő, éjfél körül záruló műsorról van szó. A csatorna korábban mindig szombat estére tette show-it, de most kikerülte a Csillag születik-et, nehogy úgy járjon, mint 2010 őszén, amikor az X-Faktor miatt kellett - menet közben - szombatról péntekre áttennie a Megasztár-t. Az MTV két műsorral került be a top 30-ba, erős a nosztalgia iránti igény (Önök kérték), és egy esti Híradó is felfért a lista végére.

Top 30, teljes lakosság

agb nielsen

Forrás: AGB Nielsen.

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel.

-----------------------

A kereskedelmi célcsoportban hihetetlenül erős volt a Csillag születik: szombat este a tévé előtt ülő, ötvenéves kor alatti felnőttek 51 százaléka a tehetségkutatót választotta. A Való Világ, a Barátok közt is az élmezőnyben található. Az RTL Klub adta a legnézettebb magazinműsort is (Fókusz), heti sorozatot (Dr. Csont), a Tv2 pedig annak örülhetett, hogy - bár a péntek estét is elvesztette nézettségben - a Barátok közt után sokan átkapcsoltak A nagy duett-re, amely így 35,4 százalékos közönségarányt ért el.

Top 30, 18-49-es célcsoport

agb nielsen

Forrás: AGB Nielsen.

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel.