Vágólapra másolva!
Április 15-től megújul a Deko Tv, és Spektrum Home néven lesz elérhető. Két új műsor indul a csatornán, amelyre a Chello Central Europe többet költ idén, mint 2010-ben.
Vágólapra másolva!

Április 15-től a Deko Tv Spektrum Home néven folytatja, a koncepció viszont változatlan: továbbra is a lakberendezésről, az otthon ötletes szépítéséről, az ember mikrouniverzumáról szólnak a műsorok. A Deko főleg városi nők csatornája volt, az új tévét már nem csak városi tévézőknek és nem csak nőknek szánják.

Málnay B. Levente, a Spektrum Home-ot működtető Chello Central Europe vezérigazgatója az [origo] kérdésére konkrét összeget nem említett, de elmondta, hogy 2011-ben többet költ a cég a csatornára, mint egy évvel korábban. Ugyancsak kérdésünkre elárulta, hogy a nézettséget nem napról napra figyelik: ha egy műsor egy-két hétig nem sikeres, attól még nem veszik le a képernyőről, mint tennék azt az általános, szórakoztató tévék. "Mi nézettségi kultúrát építünk, a tematikus tévék pedig más filozófiával, koncepcióval dolgoznak, és inkább negyedévente vizsgálunk trendeket" - jelezte.

Két új műsor indul a csatornán. Már 2010-ben is terveztek egy hasonlót, de végül idén áprilisban indul a Barkács csaj, Ullmann Mónikával. "Nekem tényleg ez a hobbim, egy rosszabbul sikerült próba után hazamegyek, magamra zárom az ajtót, nekiállok fúrni, faragni, láncfűrészelni" - mondta a Spektrum Home sajtóbemutatóján, derültséget keltve.

A másik új műsor a Green Team, ennek kerti praktikáit McMenemy Márk és Tauner Tibor osztja meg a nézőkkel, nem nélkülözve a humoros jeleneteket. A Spektrum Home saját műsorainak gyártói a Nanomedia Productions Kft. és a Kolor Film Kft.