Egyetlen rész után megrendelték a Trónok harca második évadját is

Vágólapra másolva!
Az HBO egyetlen rész után megrendelte a második évadot a Trónok harcá-ból, jövőre valószínűleg itthon is érkezik a folytatás. 
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban április 17-én (itthon egy nappal később) mutatták be a Trónok harca című fantasysorozatot, melynek egyelőre tízrészes második évadját rögtön, a premier után megrendelte az HBO. Az új évad 2012-ben érkezik, a történet pedig továbbra is George R. R. Martin A Jég és Tűz dala című regénysorozatát követi, a második szezon így a második kötetet, a Királyok csatájá-t dolgozza fel.

Forrás: HBO

Az HBO annak ellenére rendelte meg a második évadot, hogy a bemutatkozó rész nézettsége nem volt a legmagasabb: az első adásra az Egyesült Államokban 2,2 millióan voltak kíváncsiak, majd a két ismétlés hozott még kétmillió nézőt. A szám nem a csatornához képest, hanem inkább a sorozat óriási költségvetéséhez képest alacsony, de még bármi megtörténhet: a True Blood - Inni és élni hagyni például 1,4 millióról 5 milliósra tornázta fel a nézettségét, a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó pedig 4,8 millióval nyitott, aztán valamivel 3 millió alatti nézőszámra állt be.