Mocsári szörny és mongol halálféreg Pat Spain sorozatában

Vágólapra másolva!
Számos furcsa szörnyet vonultat fel májusban a Nat Geo Wild Pat Spain sorozatában: öt epizódban kutatják a titokzatos, talán nem is létező állatokat.
Vágólapra másolva!

A Nat Geo Wild-sorozatban Pat Spain Amazóniától a Góbi-sivatagig a Föld legszélsőségesebb vidékeire utazik, hogy műszereivel és találékonyságával megkísérelje elválasztani a fikciót a valóságtól. Az állítólagos szörnyetegek felkutatásához és az igazság kiderítéséhez mindezzel együtt a helyiek segítségére is szüksége van, ezért expedícióit minden esetben az őslakosokkal való megismerkedéssel, szokásaik, rítusaik tanulmányozásával kezdi.

natgeo

A Szörnyhistóriák első része május 1-jén lesz képernyőn, ebben Pat Spain a kameruni esőerdőbe utazik, hogy kiderítse, létezik-e prehisztorikus szörny a Kongóban. Egy hétre rá Caddyről, a Brit Columbia partjai előtt élő gigantikus tengeri kígyóról lesz szó, erről több mint egy évszázada érkeznek bejelentések több-kevesebb rendszerességgel.

natgeo

A helyiek szerint a Góbi-sivatag mélyén él egy hatalmas, féregszerű szörnyeteg, melyről meghökkentő dolgokat mesélnek, állítólag a nomád törzsek rettegnek tőle: május 15-én az ő nyomába ered a főszereplő. A szumátrai majomember történetét egy héttel később mutatja be a csatorna, az egyszemű amazonasi rém utáni kutakodásról készült filmet pedig május 29-én, vasárnap este 9-kor vetítik.