A tévében kétmilliárdan is követhetik a királyi esküvőt

Vágólapra másolva!
A világ számos helyén közvetítik Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét, összesen körülbelül kétmilliárd nézőre lehet számítani.
Vágólapra másolva!

A királyi esküvő helyszínén körülbelül nyolcezer rádió- és tévéstáb lesz jelen, és közel százötven, műholdas kapcsolattal felszerelt közvetítőkocsi biztosítja, hogy az esemény képei a világ szinte minden tájára eljussanak. A BBC világszerte úgy kétmilliárd nézőre számít, ami korántsem túlzott elvárás, ha figyelembe vesszük, hogy Diana hercegnő temetését körülbelül 2,5 milliárdan figyelték 1997-ben - az előző királyi esküvő, Diana és Károly 1981-es házasságkötése úgy 750 millió nézőt vonzott világszerte.

Forrás: AFP/Ben Stansal

Világrekordra nem számítanak tehát az elemzők, az Egyesült Államok televíziózás-történetének viszont könnyen a legnézettebb műsora lehet Vilmos és Kate egybekelése - Nagy-Britannián kívül ugyanis itt számolnak a legtöbb nézővel. Becslések szerint a közvetítésbe úgy 140 millióan fognak bekapcsolódni, annak ellenére, hogy a helyi időzónák mindegyike szerint hajnalban vagy kora reggel kezdődik a szertartás. Az Egyesült Államok eddigi legnézettebb műsorára, az idei Super Bowl-ra 111 millióan voltak kíváncsiak.