Bírósághoz fordul az RTL Klub a 144 milliós büntetés miatt

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács 144 millió forintra büntette az RTL Klubot a Való Világ 2010 novemberi és decemberi adásai, előzetesei miatt: a csatorna nem ért egyet a döntéssel, bírósághoz fordul.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa május 11-én tartott ülésén központi téma volt az RTL Klub Való Világ című valóságshow-ja, amelynek 2010. november 20. és december 31. közti adásait vizsgálták. A csatornának 130 millió forintot kell fizetnie kiskorúak védelmének megsértése, 14 millió forintot pedig a reklámszabályok áthágása miatt (erről itt olvashat többet).

Kolosi Péter programigazgató az [origo] kérdésére elmondta, hogy nem értenek egyet a határozattal, bírósághoz fordulnak. "Úgy látjuk, hogy az elején volt olyan is, aki csak megszokásból panaszkodott a valóságshow-ra, majd sokan belátták, hogy nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Az internetes fórumokon is sokan írják, hogy ez a Való Világ több szempontból finomabb, ártalmatlanabb volt, mint a korábbiak" - vélte.

Kérdésünkre, hogy nem tart-e a csatorna attól, hogy a spinoff, a Szerelem a legfölsőbb szinteken buja, pajzán jelenetei miatt is benyújta majd a számlát a médiahatóság, Kolosi nemmel felelt. "A tegnapi adás alapján is állíthatom, Alekosz műsora minden elemében megfelel a médiatörvénynek, így nem hiszem, hogy ennek következménye lehet" - tette hozzá.