"Alekoszék kapnak rendezői utasításokat" - kulisszatitkok a bizarr párkeresőről

Vágólapra másolva!
A bulvárlapok szerint Alekosz tízmilliós gázsit kap a Szerelem a legfölsőbb szinteken című párkereső műsorért, de a kreatív producer szerint ennek köze sincs a valósághoz, sokkal kevesebbért vállalta a show-t. Olivér és a főszereplő szövegét nem mondják meg előre, de mozgását valamennyire irányítják, Alekosz maga akart Vilmos hercegnek öltözni, és mindenféle furcsaság is történt a válogatón: kulisszatitkok 2011 legbizarrabb hazai tévéműsoráról.
Vágólapra másolva!

A médiahatóság május 11-én 144 millió forintra büntette az RTL Klubot a Való Világ 2010 novemberi és decemberi adásai miatt: az NMHH szerint számos alkalommal nem volt megfelelő korhatár-besorolás, és a reklámszabályokat is megsértette a műsor (erről többet itt olvashat). A VV4 első két hónapja miatt kapott büntetésről a csatornától Kolosi Péter programigazgató nyilatkozhatott, de Rubin Kristóf, a VV4 és az Alekosz - Szerelem a legfölsőbb szinteken kreatív producere az [origo]-nak elmondta, hogy igyekeznek betartani az új médiatörvény minden szabályozását.

A producer az első napok után úgy látja, hogy a nézettség is azt igazolja, hogy a casting jól sikerült. "Sokszínűek a bekerült karakterek, nagyon motiváltak, sokan leplezetlenül szerelmesek, gátlás nélkül mutatják ki érzéseiket. Sok tekintetben Alekosz a főszereplő, de valójában a lányok is azok, az ő történetüket, az ő változásukat látjuk. A castingra visszatérve, egy nővé operált férfi is jelentkezett, aki úgy vélte, Alekosz ezt a különcséget el tudná fogadni, hiszen ő is egy csodabogár. Hatvanéves nő is felbukkant a válogatón, de olyan nő is, aki szeretett volna Alekosz rabszolgája lenni. Sem a mazochista rabnő, sem a transzszexuális jelentkező nem fért be a műsorba, a hétköznapitól nagyon eltérő dolgokat nem fogadja jól a közönség, és szeretnénk a 12-es korhatárnál maradni. Ez egy abszurd, romantikus műsor, egészen más dramaturgiával, mint a Való Világ volt" - magyarázta.

A stáb féléves, szünet nélküli munka után pihent volna, de végül maradt még három hétre, holott a munka sok szempontból nehezebb, mint a Való Világ esetében. Napi ritmusban egyórás párkereső műsor nem sok lehetett eddig a világban (a producer szerint egy sem), itt többször kimennek randira, vannak külső forgatások, a műsorszerkezet is bonyolultabb, mint a VV-nél, ahol jóformán minden egy zárt térben játszódott. "Ez filmesebben van vágva, inkább szappanopera jellegű műsor. A pihenő nélküli folytatást pedig ahhoz hasonlítanám, mintha egy Iron Man-verseny után valaki még egy maratont is lefutna" - tette hozzá a producer.

Alekosz természetesen kap gázsit a párkereső után is, akárcsak Benkő és Delhusa Gjon (akinek majdnem egy éve vették fel a műsorát, de még nem került adásba). Vasárnap este, a VV4 fináléja után Olivér mondta el neki, hogy ilyen készül, erre a nyertes rábólintott, a szerződés aláírásakor pedig az összegben is megegyeztek. "A tízmillió forintos gázsi nagyon sok, szürreálisan túl van gondolva" - kommentálta Rubin az egyik bulvárlap értesülését.

Imádta, hogy Vilmos hercegnek öltözhetett

A műsorban látható, hogy füles van Olivéren és Alekoszon, ami miatt azt hiheti a tévéző, hogy instruálják őket a vezérlőből. Részben ez így is van: "Ugyanúgy működik ez, mint Balázsnál és Lilunál a műsorvezetés. Rendezői utasításokat kapnak, hogy minden beszélgetés hangban, képben tisztán meglegyen, azért fontos, ki hova álljon. Olivérnek és Alekosznak megmondjuk, hová forduljanak, de nem határozzuk meg, ki mit mondjon. Pontosan azért lettek kiválasztva ők ketten, mert ösztönösen jól működnek a kamerák előtt. Később, ha letisztul a dolog, leülepszik a sok élmény Alekoszban, akkor még jobban belelendül, jobban tudni fogja a helyét. Neki most nem könnyű: nagyon kell saját érzéseire figyelni, és közben arra, hogy ebből még egy jó tévéműsort is kell készíteni" - elemezte a producer.

Alekosz a stáb szerint igazából csak egyszer mutatott ki erős érzelmeket fél év alatt: amikor kiderült, hogy megnyerte a valóságshow-t, és elvitte a kocsit, a lakást és a 12 milliót. "Ennek ellenére mi tudjuk, hogy nagyon tetszik neki a párkereső, élvezi, szereti a ruhákat is. Imádta, amikor Vilmos hercegnek öltözött az elején - ez amúgy az ő ötlete volt. Későbbre terveztük azt a ruhát, de kérésére bevetettük az első részben" - emlékezett Rubin.

rtl klub

A keddi 40, a szerdai adás már 42,2, a csütörtöki viszont 33 százalékos közönségaránnyal ment a 18-49 éves célcsoportban, ez utóbbi is jónak számít még. "Szerdán ugyanazt a számot hozta, amit a VV4 a legjobb pillanataiban. Úgy gondolom, hogy ez emelkedni fog, mert egyre nagyobb lesz a tét, jobban megismerik a lányokat a tévézők. Ez amúgy teljesen más tempójú műsor, mint a VV4 volt, itt a szerelem, a vágy, a versengés az első adástól elindult. A nők tudják, ha nem figyel föl rájuk a főhős, akkor elvesztik, kiesnek: itt a nők érzelme és vágya a valóság, a többi komédia" - mondta a producer. Szerinte biztosan bekerült egy-két lány, aki nem a szerelem és a feltétlen odaadás miatt jelentkezett a villába, de ez nem is baj, mert Alekosznak rá kell jönnie, ki az, aki nem miatta, hanem a médiajelenlét miatt van ott - ez is a párkeresők része. (A lányokat itt megnézheti.)

A volt VV-s csapatból - Alekosz mellett - hárman dolgoznak a párkeresőnél vagy annak kísérőműsoránál, a Cool tévén, így már profitált ebből Gigi, Anikó és Olivér. Éva felbukkanása is várható, beküldik a villába a nők közé tanácsokat adni, a későbbi adásokban pedig Jerzy, Gombi, és Szandika is betoppan, hogy feladatokat adjon a nőknek. Állítólag Évával is vannak tervei az RTL Klubnak, de még minden képlékeny: "Sok múlik a tehetségen, az egyéni képességeken, a kiegyensúlyozottságon, a megbízhatóságon" - vélik a csatornánál.