Női csókbandita és merevrészeg bányász zavarta az élő adást - videók

Vágólapra másolva!
Nemrégiben A Nagy Duett és a Csillag születik adását is megzavarta egy-egy rajongó: az előbbi műsorban SP-hez szaladt fel egy félmeztelen nő a színpadra, az utóbbiban pedig egy férfi üdvözölte kedvenceit, az Appril Project táncosait. Korábban is fordultak már elő hasonló helyzetek élő adásban: volt, hogy egy láthatóan erősen ittas bányász bóklászott elveszve a nyilatkozó mögött, máskor pedig hógolyókkal dobálták meg a riportert. Nézze meg videóinkat!
Vágólapra másolva!

A Nagy Duett hatodik élő adásában egy nő félmeztelenül, farmer miniszoknyában felpattant a színpadra, nyomott egy puszit SP arcára, majd gyorsan le is szaladt - mindezt fogadásból. A Csillag születik-ben egy héttel később bukkant fel egy, a műsorvezetők által csak őrült rajongónak nevezett férfi, aki a színpadra berontva kedvenceinek, az Appril Project tagjainak gratulált, majd arra kérte a zsűrit, hogy maximális pontszámot adjon a tánccsoportnak. A férfit az RTL Klub örökre kitiltotta székházából. Hasonló esetek máshol és máskor is fordultak már elő, külföldön sem Jimmy Jump az egyetlen, aki efféle rendbontással szeret megzavarni különböző eseményeket.

Jimmy Jump női megfelelője a Kissing Bandit, vagyis Csókbandita néven is ismert Morganna Roberts, aki a hetvenes évektől a kilencvenes évekig számos baseballmérkőzésen berohant a pályára, hogy megpusziljon vagy megcsókoljon egy-egy játékost. Néha kosárlabdameccseken is megcsinálta ugyanezt, leghíresebb áldozata Kareem Abdul-Jabbar volt. A szőke, bögyös rajongó idővel már megszokott show-elemévé vált az amerikai baseball-liga mérkőzéseinek, a legtöbb kirohanását a tévé is közvetítette:


A sporteseményeken amúgy is nagy hagyománya van annak, hogy a nézők - akár tömegesen - berohanjanak a pályára, olyannyira, hogy az angol nyelvben külön kifejezés (pitch invasion) is van erre a jelenségre. Az akciónak akár politikai üzenete is lehet, a dél-afrikai rögbicsapat 1971-es ausztrál turnéját például tüntetők százai zavarták meg, akik az apartheid ellen tiltakoztak. Máskor a berohanás oka egyszerűen a figyelmetlenség, az 1966-os futballvébé döntőjén pár angol szurkoló - a BBC kommentátorával, Kenneth Wolstenholme-mal együtt - azt hitte, hogy már vége a meccsnek, ezért szaladt be a játéktérre.

Megzavarni nem csak sporteseményeket lehet, mint azt láttuk A Nagy Duett, illetve a Csillag születik esetében. A közelmúlt híres esete volt Kanye West kirohanása, aki az MTV VMA-gálán rondított bele az egyik díj átadásába. A női előadók közül ugyanis Taylor Swift kapta a legjobb videoklipnek járó elismerést, ami cseppet sem tetszett a rappernek: szerinte Beyoncénak kellett volna hazavinnie a díjat, és ennek hangot is adott a színpadon, miután kitépte a mikrofont a megszeppent Swift kezéből:


Durvább módot választott véleményének kifejezésére egy grúz orvlövész, aki célpontjának egy épp élő adásban tudósító riporternőt választott. Tamara Urushadzénak szerencsére nem esett komoly baja, a lövés épp csak súrolta az alkarját. Miután bevitték a közvetítőkocsiba, folytatta is az adást - csak épp már golyóálló mellényben:


Külső helyszíneken az is viszonylag gyakori, hogy a háttérben, a riporter vagy az interjúalany mögött feltűnik valaki, akinek nem kéne ott lennie. Emlékezetes vírusvideó lett például egy orosz tévé híranyagából, amelyen egy merevrészeg bányász zavar be a felvételbe - a kisfilmnek érdekes színezetet ad, hogy egy bányában történt baleset után forgatták, azt nyomozva, hogy a baleset nem a bányászok ittassága miatt történt-e:


Volt az NBC-nek olyan csinos riporternője, Claudia Rivero, akit jelképesen magáévá tett egy fiatal srác, mint ahogy a spanyol tévénél dolgozó Elena Etxebarrieta is igencsak megtetszett az egyik futballrajongónak, amikor a nő az Athletic Bilbao győzelméről számolt be. Az ír Jerome Hughes-nak egy kapucnis alak szólt be élő adásban, ezt a rendkívüli hóhelyzetről tudósító férfit pedig egy csapat gyerek dobálta meg hógolyóval.

Váratlan vendégek még stúdióműsorokban is megjelenhetnek: a debreceni városi televízió 2010-es választási műsorában Tóth Csaba politikus, akkori polgármesterjelölt úgy vett például részt, hogy az adás előtt másfél órával, családi okokra hivatkozva lemondta a beszélgetést. Amikor mégis megjelent a stúdióban, jócskán megzavarta az élő adás menetét, így a négy polgármesterjelölt közötti vitában nem is adtak neki szót a szerkesztők.