Kicsit irigyli Michael J. Fox Emmy-díját Denis Leary

Vágólapra másolva!
2011 szeptemberében ér véget az utóbbi évek egyik megrendítő drámai sorozata, a Ments meg, amelynek főszereplője, Denis Leary elárulta, hogy nem bánta volna, ha Emmy-díjjal jutalmazzák alakítását. A pszichésen erősen sérült tűzoltót alakító színész-humorista örül, hogy Bin Ladent megölték, de boldogabb lenne, ha visszakaphatná a WTC lerombolásakor elvesztett ismerőseit.
Vágólapra másolva!

A sorozat utolsó évadjának záróepizódja néhány nappal a New York-i terrortámadás tizedik évfordulója előtt kerül majd adásba, szándékosan. Leary a Hollywood Reporternek nyilatkozva elmondta, hogy forgattak a Ground Zerónál, igazi tűzoltókkal, akiket eléggé megviseltek az emlékek, nem volt nekik könnyű. Mivel a sorozatban igen jelentős szerepe van a WTC lerombolásának és sok túlélő tűzoltó pszichés összeomlásának, Oszama bin Laden likvidásásáról is kérdezték: csodálja a Navy SEAL embereit, örül, hogy a "elkapták azt a gonosz fickót", de sokkal boldogabb lenne, ha az elveszített ismerősöket visszakaphatná.

Leary szerint azért került a sorozat annak idején az FX csatornára, mert annak elnöke John Landgraf ragyogó vezető és okos ember, aki már az első perctől kezdve el volt ragadtatva az ötlettől. A színész-producer szerint a USA Network és az HBO is érdeklődött a projekt iránt, de Landgraf volt az egyetlen, aki biztosra mondta, hogy ő szeretné ezt a sorozatot, és elmondta, pontosan mekkora összeg menne marketingköltségekre.

Emmyt nem kapott a szerepért, amit sajnál. Annak örül, hogy a Ments meg vendégszereplőjeként Michael J. Foxnak jutott egy, de bevallotta, hogy amikor arra gondol, hogy egy haverja több Emmy-díjat is kapott már életében, ő meg egyet sem, akkor lelke mélyén egy kis irigységet érez.

A letöltésekkel kapcsolatban belátja, hogy nagyot változott a technika az elmúlt évtizedben. "Az én gyerekeim mindent letöltenek, és úgy néznek. Fogalmuk sincs, mit jelentenek a számok, a csatornák nevei. Így egyre nehezebb életben tartani egy sorozatot, ugyanakkor be kell látni, hogy van egy csomó szörnyű sorozat" - tette hozzá. Azért jót is látott, így például az itthon is látható 30 Rock - A stúdió az egyik kedvence.