Látványos alaszkai sorozat indult a Discoveryn

Vágólapra másolva!
A Repülj velünk Alaszkába! című sorozatból a tévéző egy rendkívüli család történetét ismerheti meg, amely az Era Alaska légitársaságot üzemelteti.
Vágólapra másolva!

A Discovery Channelen június második felében indult Repülj velünk Alaszkába! című sorozatból egy rendkívüli család történetét ismerhető meg: a Tweto család üzemelteti az Era Alaska légitársaságot, amely az időjárás viszontagságaival megbirkózva látja el létszükségleti cikkekkel Amerika egyik távolabbi tagállamának lakóit. Mivel ezen a vidéken erősen hiányos a közúti hálózat, az Era Alaska jelenti az egyetlen összeköttetést a külvilággal a Bering-tenger partvidékén lévő települések lakói számára.

Forrás: [origo]

A céget egy kisvárosban, Unalakleetben alapították, mindössze egyetlen kis géppel, csupán néhány mérföldes körzetben vállaltak repüléseket. Ma már hetvennél több gépet üzemeltetnek, és az egész állam területén indítanak járatokat. A vállalat irányítója a családfő, Jim, akit munkájában felesége, Ferno támogat: ő a rakományokkal kapcsolatos ügyintézést szervezi és a diszpécseri feladatokat látja el. Emellett két lány, Ayla és Ariel édesanyja is, akik szintén fontos szerepet töltenek be a cég életében.

Forrás: [origo]

Az Era Alaska hosszú és rövid utakat is vállal, szinte egyetlen kérést sem utasítanak vissza: a járatok a sokféle fogyasztási cikk és a bányászoknak szánt élelmiszer mellett szánhúzó kutyákat és beteg gyermekek részére gyógyszert is szállítanak. A csapat rendkívül sokszínű, a tagok között egyaránt megtalálható kihívást, valódi szabadságot kereső gördeszkás és tősgyökeres alaszkai is.

A sorozat szombatonként, koraeste látható a csatornán.