Még több vér és akció a Spartacus folytatásában - videó

2011.08.01. 9:59

Kikerült az internetre a jelenkor egyik leglátványosabb tévésorozata, a Spartacus trailere. A széria folytatása azért lehet izgalmas a tévézőknek, mert főszereplőt cseréltek Andy Whitfield betegsége miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Spartacus címszereplőjének, Andy Whitfieldnek kiújult a rákja, így nem folytatja a sorozatot. A készítők új Spartacust kerestek a második évadra, végül Liam McIntyre kapta meg a szerepet. Az ausztrál színészt a Pacific - A hős alakulat-ból ismerheti a közönség, de feltűnt például a Rush - A hajsza című sorozatban is.

A Spartacus alkotói Whitfield korábbi távolléte miatt először egy előzménysorozatot készítettek a második évad helyett, ami Spartacus: Gods of the Arena címmel januárban debütált az Egyesült Államokban. A magyar közönség is viszonylag hamar, márciustól láthatta a szériát, melyet - a Spartacus: Vér és homok-hoz hasonlóan - az HBO adott.


A folyatatás a frissen kikerült trailer alapján még véresebb és fülledtebb lesz. "Nagy megtiszteltetés és nagy felelősség ez nekem. Én nagy rajongója voltam a sorozatnak, és ahelyett, hogy nézőként figyeljem tovább, egyszer csak ott találtam magam a forgatáson. Abban mindenki egyetért, hogy Andy ragyogó volt. Én annyit tehetek, hogy mindent beleadok, hogy a második évad ugyanolyan lenyűgöző és izgalmas legyen, mint az első volt" - nyilatkozta az új Spartacus a Comic-Con idei rendezvényén.

Steven S. DeKnight showrunner (készítő) szerint Andy Whitfield egészen jól van, nagyon vigyáz az egészségére, és humora is visszatért, mert arról tréfálkozott a producerrel, hogy következő közös munkájukon nem szeretne állandóan levetkőzni. Az új évadot egyszerűen "gigantikusnak" aposztrofálta, és jelezte, hogy rengeteg vér lesz a szériában. "Lesz egy epizód, amikor megölünk egy csomó embert. A második évadban amúgy Spartacus megtanulja, hogyan legyen vezető. Egy egyszerű fickó fejszével, aki vezérré lesz" - magyarázta.

A Spartacus Batiatusával, John Hannah-val készült interjúnk itt, a gladiátoriskola kőkemény kiképzőjével, az izomkolosszus, Doctorét alakító Peter Mensah-val készült anyagunk itt olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK