Visszatér a Barátok közt: a nézők a halálba küldenék Berényi Miklóst

Vágólapra másolva!
Augusztus 22-én új epizóddal folytatódik az RTL Klub szappanoperája. Mint korábban többször, ezúttal is Berényi Miklós került életveszélybe: a csatorna nézői arra szavaztak, hogy a felrobbantott ház romjai alól menekülvén egy robogó vonat elé kerüljön.
Vágólapra másolva!

Augusztus 22-én folytatódik a tévésorozatok, szappanoperák műfaji szabályainak megfelelően korábban izgalmas évadzáróval búcsúzott Barátok közt. Az RTL Klub napi sorozatában a Szőke Zoltán alakította Berényi Miklós került a legtöbbször komoly bajba, életveszélybe a múltban: volt, hogy lőttek rá, leesett egy tetőről, máskor egy merénylő egy befagyott tó jégpáncélja alá lökte, de már tüdőrákot is diagnosztizáltak nála.

A nyári szünet alatt az RTL nézői szavazhattak a lehetséges folytatásra, és mint az [origo] a produkciótól megtudta, a többség szerint nem elég, hogy a felrobbantott, romos épületből kimenekül Balázs és Miklós, a tévézők nem bánnák, ha újabb életveszélyes helyzetbe kerülnének. A leforgatott, lehetséges folytatás szerint a szereplők áttörnek egy falat, így egy sötét alagútba jutnak, ahol ünnepelni kezdik megmenekülésüket, ám korai az öröm, mert vonatsínen állnak, és már közeledik is feléjük villámgyorsan egy szerelvény. (Hasonló évadzáró volt már korábban a napi sorozatban, akkor a szintén gyakran bajba kerülő Bartha Zsoltra és egy Vadász Feri nevű karakterre omlott rá egy bánya). Berényi Miklós karakterét azonban aligha likvidálják a sorozat írói, hiszen az egyik legnépszerűbb figura: az [origo] tévérovatának olvasóinál 40 százalék voksolt rá, mint legkedveltebb szereplőre.

A visszatérő Barátok közt nem csak az akciójelenetekkel próbálta izgalomban tartani híveit a nyáron, választ várnak a tévézők arra a kérdésre is, hogy mi lesz a leendő sógorával csókolózó Júlia és Attila sorsa, rájuk nyit-e utóbbi párja az irodában. A családon belüli érzelmi kavarás mellett a telenovellák, szappanoperák gyakran húzzák elő az amnézia-kártyát, mert heteken át lehet bonyolítani a szálat, ha egy főszereplő emlékezetkiesésben szenved. Jelen esetben Kinga a szenvedő fél, mert miután az egészen más arccal visszatérő Juhász Gabi leütötte egy serpenyővel, rosszul lett, beleájult Géza karjaiba. A karakter ugyan magához tér, de kiküldi barátját, inkább férjével szeretne lenni, holott már elvált tőle - azaz a nézők azon izgulhatnak, hogy marad-e az emlékezetkiesés, meddig ragad a múltban Kinga.