Archív sportcsatorna indulhat régi mérkőzésekkel

Vágólapra másolva!
Felmerült, hogy korábbi felvételekből gazdálkodó sporttévét indít a Magyar Televízió. Döntés még nincs az ügyben.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető, hogy a közeljövőben korábbi felvételeket, régi futballmeccseket, más sportágak korábbi találkozóit, akár olimpiai eseményeket vetítő archív sporttévét indít az MTV-t is felügyelő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap - tudta meg az [origo]. (Az MTVA kezeli a közszolgálati médiacégek vagyonát és az archívumokat, az alapba folyik be minden, a közmédiára szánt forrás.)

Az MTV az elmúlt fél évben egyre több sportot ad: hiába birtokolta a Chello Central Europe birtokában lévő Sport TV a magyar válogatott, az Eb-selejtezők közvetítési jogát, meg kellett egyeznie az MTV-vel, amelynek az új médiatörvény értelmében közvetítenie kell minden társadalmilag fontos eseményt. A tavasi két magyar-holland meccs ebbe a kategóriába tartozott, mert mindkét találkozó látható volt az MTV-n és a Sport Tv-n.

Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója az [origo] érdeklődésére csak annyit mondott, hogy "Magyarországon az MTV sportközvetítések terén meghatározó csatorna szeretne lenni, vonatkozik ez a vásárolt sporteseményekre és azokra, amelyek jogaival már rendelkezik."