Egymillió dollárt is kaphat a pereskedő született feleség

Vágólapra másolva!
Folytatódott Nicollette Sheridan pere a Született feleségek sorozat producerével, jogellenesnek vélt kirúgása miatt. A legutóbbi döntés alapján legfeljebb egyéves gázsit kaphat a színésznő.
Vágólapra másolva!

Folytatódott a Született feleségek egyik volt szereplője, az Edie-t alakító Nicollette Sheridan pere a sorozat alkotóival. Augusztus 29-én, hétfőn a Los Angeles-i bíróság kimondta, hogy Sheridan kártérítésként csak egy évadra szóló gázsit kérhet, ellentétben az eredeti követeléssel, miszerint minden évadot (amelyből kimaradt a színésznő) ki kellene fizetniük az alkotóknak - írja a Washington Post. A kártérítés igencsak tetemes lenne, hiszen a széria immár a nyolcadik évadjába lép.

A színésznő karakterét, Edie-t, kiírták a sorozatból az ötödik évadban. Az ügyvédeik szerint ez az alkotók kreatív döntése volt, ugyanakkor a színésznő szerint ez jogtalanul történt, másrészt továbbra is fenntartja, hogy a sorozat producere, Marc Cherry megütötte őt a forgatás során. A bíró már korábban ejtette a vádat, miszerint Cherry zaklatta volna a színésznőt, döntését pedig azzal indokolta, hogy Sheridan nem tudja bizonyítani állításait.

hallmark

A tárgyalást vezető bírónő, Elizabeth Allen White szerint az alkotók döntése, hogy kiírjanak egy karaktert a sorozatból. A végső ítélkezés azért nehéz, mivel ilyen ügyre nincs precedens, ha azonban a színésznő nyer, 980 ezer dollár (185 millió forint) kártérítést is megítélhet számára a bíróság.