Till Attila: Az ÖsszeEsküvők nem expornósok és piti gengszterek találkozója lesz

Vágólapra másolva!
Ráhangolódott már az őszi Megasztár-ra, amikor megtudta, hogy csúszik fél évet. Az ÖsszeEsküvők című valóságshow-t kapta helytette Till Attila, társnak pedig Peller Mariannt, akit nem nagyon ismer, de kedvel: örül neki, hogy nem egy akarnok, nem egy rafinált hisztérika. Szerinte a tévézők már nem nagyon hisznek a tévés szerelmekben, de szívesen nézik a párkereső műsorokat. Azt ígéri, hogy nem a megszokott "röfögős, káromkodós, pornós hangulat" jön le a műsor láttán.
Vágólapra másolva!

Elhalasztotta a Tv2 a Megasztárt. Bánkódtál?

- Amikor először mondták, egy pillanatra sajnáltam. Én is már ráhangolódtam, volt is benne munka. Programstratégiai döntés, hogy eltolták 2012 tavaszára, talán erősebb lehet akkor, mert most mindennél fontosabb ez a napi műsor, az ÖsszeEsküvők. Napi két adás lesz belőle, eléggé meg fogja határozni a Tv2 arculatát, mellette nem jutott volna akkora figyelem a Megasztár-nak. Az meg jó, ha a Tv2-n olyan dolog megy, ami nincs máshol. A Megasztár 2010 óta az X-Faktor-ral birkózik, azzal hasonlítják össze. Az ÖsszeEsküvők-höz hasonló viszont nincs a piacon, és annak nagyon örülök, hogy én eddig is olyan műsorokat kaptam, amelyek indulásakor nem volt hasonló.

Több párkereső műsorban voltak kamuszerelmek. Elhiszik a tévézők, hogy igaz érzelmeket látnak?

- Igazából már szerintem nem hisznek ebben, de akkor is szívesen nézik. Fontos eleme lesz az ÖsszeEsküvők-nek, hogy itt azt fogják látni, nincs kamu. Például a Nagy Ő-nél is hamar kiderült, hogy kedvelik egymást a főszereplők, de nem lett tartós viszony belőle. Most nagyon erős a szándék, hogy pozitív kicsengése legyen ennek a show-nak. Feladatokat persze adunk a szereplőknek, de ez műfaji sajátosság: három hónapig nem lehet bezárni embereket programok nélkül, teljesen magukra hagyva, valamennyire kell irányítani őket. Nagyon jó lenne, ha igazi esküvő lenne a műsor végén.

Mi a fődíj? Erről még nem is volt szó.

- Autót, luxuslakáslakást, álomnászutat és egy halom pénzt kapnak a nyertesek, de csak akkor, ha szeretik annyira egymást, hogy össze is házasodnak.

Láttál beválogatott szereplőket?

- Fényképről. Élőben még nem találkoztam senkivel, de a kiválasztottak sem biztos bejutók: a lányok közül be lehet majd szavazni többet szeptember 16-án, amikor több lány jelenik meg, mint ahány hely van bent. Vannak olyan szereplőjelöltek, akik be sem mennek a rezidenciára. Ha kialakul a fix gárda, akkor kezdődik igazán az én munkám.

Milyen a név- és arcmemóriád? Tizenkét lányt, hat idősebb asszonyt és hat férfit kell megjegyezned.

- Nem annyira erős a név- és arcmemóriám az életben, néha a feleségemnek kell segítenie, mert sajnos elfeledek embereket. Tévéműsorban jobban megy ez, azt hiszem, semmi ilyen bakim nem volt még. Érdekes lesz viszont, mert nem csináltam valóságshow-t nyolc éve. Utoljára 2003 tavaszán volt a Big Brother 2, és azt hittem, hogy nem is fogok már az életben realityt vinni. Utána néhány évre kiment ez a műfaj a divatból itthon, lett valami pejoratív jelentése, de az ÖsszeEsküvők nem szeretne negatív valóságshow lenni. Ha két ember összejön, nyilván írnak róla a lapok, de a szerkesztők nem fognak hülyét csinálni a szereplőkből. Ez török formátum, happy endre van kihegyezve. Mindenhol romantikus szerelem, esküvő lett a vége, azt hiszem, egyedül Dél-Koreában hezitált a menyasszony. Nem a megszokott röfögős, káromkodós, pornós hangulat várható, mint más valóságshow-kban. Nem expornósok, jövendőbeli dílerek és kiskategóriájú gengszterek találkozója lesz ez. Persze nem kizárható, hogy lesz ilyen szereplő is, de semmiképp nem megyünk le kutyába.

Az anyósjelölt lesz a főszereplő?

- Hullámzó lesz, ki a főszereplő. Sokszor lesznek a középpontban az anyukák, ha bátran elmondják az akaratukat, harcolnak a fiúkért. Mivel sok nő lesz összezárva, biztosan lesz veszekedés, rengeteg intrika. Aztán ott vannak a lányok, tizenketten. De kicsodák is ők? Most még csajok, valójában nagyon fiatal jövendőbeli anyósok, anyák, akik még nem tudják, hogy azok. Ők is erősek lesznek. Szerintem a fiúk kezdik majd kicsit visszafogottabban a műsort, és egészen addig lesznek higgadtak, amíg nem lesz elegük az egészből. Az egyik majd asztalra csap, rendet vág, szembeszáll esetleg az anyjával. Lehet, hogy a mama behódol, a fiú megkapja az áhított nőt, és később rájön, hogy az anyjának volt igaza.

Van anyóssztorid?

- Az anyósok esetében szerintem az kérdés, hagyja-e az idősebb generáció érvényesülni a fiatalokat. Mennyire fárasztó, rendet rak állandóan, folyton főz, ajánlgatja saját ízlését? Van, aki pénzt ad a fiataloknak, hogy felújítsák például a lakást, de ebben is van csapda, mert beleszólhat. Az idősebbek gyereknevelési tanácsai is furcsán hatnak néha, ahogyan "a mi időnkben ilyen nem volt"-szöveg is. Nekem viszont szerencsém van, a feleségem anyukája nem telepedik rá az életünkre, jóban vagyunk, pedig laktunk majdnem együtt, az utca túloldalán volt a lakásunk.

tv2

Mennyi dolgod lesz ezzel a műsorral?

- Peller Mariannal fogjuk megosztani. Egy napot én leszek, egyet ő, vagy kettőt én, és így tovább. Beosztja a Tv2, figyelembe véve az egyéb elfoglaltságokat is. De nem is ez az érdekes, hanem az, mi történik a rezidenciában, hogyan fognak össze, milyen sztorik alakulnak benn. "A" meg "B" hét lesz: egyszer a lányokra lesz kihegyezve, lányokat lehet az anyukáknak kiejteni a játékból, de lesz, amikor a lányok küldenek haza anyukát és fiút egyszerre. Nyilván a nézők is befolyásolják szavazataikkal a szereplők távozását.

Peller Mariannt említetted: őt mióta ismered?

- Én valójában nem ismerem őt, csak ismerkedési fázisban vagyunk. A nagy duettben a pasikkal pörögtem, Rákóczi Ferivel, Árpa Attilával, Majkával, Giannival voltam sokat, nem a csajokkal. De Mariann nagyon aranyos, kedves, nyíltszívű személyiség, nem egy rafinált hisztérika, nem egy akarnok nő.

Rákóczit említetted: elvileg ő vitte volna a műsort. Mi lett vele?

- Nem tudom, mi lett Rákóczi Ferivel, de valóban a műsor várományosaként emlegették. Amikor azonban kiderült, hogy a Megasztár csúszik fél évet, akkor annak is híre ment, hogy mégsem Feri lesz. Így jöttem én képbe, mint a csatorna egyik régi műsorvezetője. De ezek a témák produceri, belső stratégiai kérdések, nem ránk tartoznak.