"A férfiak bűnös élvezetként tekintenek a sorozatra" - Ginnifer Goodwin a Hármastársakból

Ginnifer Goodwin Hármastársak
Vágólapra másolva!
Az HBO szeptember 6-án adja a Hármastársak sorozatzáró epizódját, amivel a mormon Henrickson család (egy férj, három feleség, kilenc gyerek) története a végéhez ér. A legfiatalabb feleség, Margie megformálója, Ginnifer Goodwin szerint az utolsó évad messze felülmúlja a többit, de teljesen le volt sújtva, hogy véget ért a sorozat. A férfiak csak suttogva merték bevallani neki, hogy nézik a szériát, és afféle bűnös élvezetként tekintenek rá, a nőktől viszont kapott csípős megjegyzéseket. A színésznőt egy nemzetközi kerekasztal-beszélgetésen kérdeztük.
Vágólapra másolva!

Az 1978-as születésű Ginnifer Goodwin már első szerepét is egy tévésorozatban kapta, az Esküdt ellenségek egyik részében tűnt fel. Később az Ed-ben alakította Diane Snydert, itt már huszonöt epizódban láthatták a nézők, és a Robot Chicken-hez is többször kölcsönözte a hangját. A Johnny Cash életét feldolgozó A nyughatatlan-ban a zenész első feleségét játszotta, emellett olyan filmekben szerepelt, mint a Mona Lisa mosolya, a Nem kellesz eléggé vagy a Szerelem kölcsönbe.

---------------------------------------

Milyennek tartja az utolsó évadot?

- Szerintem az ötödik messze a legjobb évadja lett a Hármastársak-nak. Itt ismét a család alaptagjaira került a hangsúly, a családon belüli viszonyokat ismerhetik meg jobban a nézők - azon belül is Jeanne Tripplehorn karakterét, Barbot, akit végre igazi mélységében sikerült ábrázolniuk az alkotóknak. A sorozat az évek során valóban szenzációssá vált, és a végére minden szálat el is varrtak a készítők. Én a magam részéről nagyon hálás vagyok, hogy a részese lehettem ennek a produkciónak.

Az ön karakterével, Margie-val mi történik?

- Az ékszerekkel kapcsolatos üzleti vállalkozását fel kell adnia, de aztán rájön, hogy mégiscsak van érzéke az üzlethez: más termékeket is kezd eladni, és sikeressé válik. Ezen keresztül ráébred arra is, hogy az élete nem csak a Bill-lel való házasságából áll, végül is megtanul a saját lábára állni. Ez a történetszál aztán színészként is egy izgalmas együttműködést hozott számomra, hisz ennek köszönhetően több epizódban dolgozhattam együtt Grant Show-val, akit egy csodálatos színésznek tartok.

Hogyan éli meg, hogy véget ér a sorozat?

- Le vagyok sújtva. Nem tudok jobb szót erre: ez volt életem eddigi legjobb munkája, és szerintem nem is lesz soha jobb - még azt is könnyen viseltem, hogy hajnali ötkor kellett kelnem. Csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni mind a produkcióról, mind a stábról, mind a karakteremről. Szörnyű volt az utolsó forgatási nap, bár a végén csináltunk egy nagy bulit, ahol közösen próbáltuk lezárni ezt az egészet. Elfogadtam, hogy itt kellett véget vetni a történetnek, de nagyon fognak hiányozni Henricksonék.

Forrás: HBO

Láthatjuk még sorozatban?

- Biztosan, de nem most azonnal. (Ginnifer Goodwin azóta már szerepet is kapott a Once Upon a Time című sorozatban - a szerk.) Meglepődtem azon, hogy mennyire bejött az az életforma, amely egy tévésorozat forgatásával jár együtt, de azért szeretnék egy kicsit pihenni is. Egy tévés munka nemcsak amiatt fárasztóbb, hogy tovább tart, de színészileg is nagyobb koncentrációt igényel: miután nem tudod előre, hogy a karaktereddel mi fog történni a következő epizódban, állandóan készenlétben kell lenned, valahogy jobban bele kell helyezkedni a figurába, hogy megértsd.

A poligámiáról mi a véleménye?

- Természetesen nem gondolom, hogy nekem való lenne, ugyanakkor megértem, ha valaki eszerint akar élni. Margie motivációi is érthetők a számomra, persze azt is figyelembe kell venni, hogy nem dokumentumfilmet forgattunk, hanem szórakoztatni akartunk, így jó néhány elem másként jelenik meg a Hármastársak-ban, mint a valóságban. Általánosságban azt gondolom, hogy hihetetlenül tág látókör és nagy-nagy nyitottság kell ehhez az életformához, de még így is számos csapdát rejt magában.

Mielőtt megkapta a szerepet, mennyit tudott a mormon közösségről?

- Csak annyit, amennyit egy átlag amerikai tudhat. Amint megkaptam a szerepet, elkezdtem viszont kutatni a témát, rengeteg könyvet elolvastam a mormonokról - de így is azt éreztem, nem tudok eleget olvasni ahhoz, hogy teljesen megértsem a gondolkodásmódjukat. Persze a szerep szempontjából erre nem is volt feltétlenül szükség, hisz - mint mondtam - nem dokumentumfilmet forgattunk.

Forrás: HBO

A nézői reakciókból mit érzékelt?

- Szinte csak pozitív reakciókkal találkoztam, bár volt dolgom néhány nővel, akik gúnyosan mondtak köszönetet a sorozatért: szerintük a férjük vagy a barátjuk most már biztosan be akar majd hozni még egy nőt (vagy többet) a kapcsolatukba. Érdekes, hogy a férfiak közben csak suttogva merik bevallani nekem, hogy nézik a szériát, afféle bűnös élvezetként tekintenek rá.

Nagy felzúdulást keltett, amikor kiderült, hogy kilencéves korától kezdve részt vesz a WeightWatchers nevű súlykontroll-programban.

- Igen, és a negatív visszhang miatt nagyon csalódott voltam. Azzal, hogy elmondtam ezt a dolgot a nyilvánosság előtt, csak példát akartam mutatni azoknak, akik változtatni akarnak az életmódjukon. Nekem, magamnak soha életemben nem kellett fogyókúráznom, de ez csakis a WeightWatchersnek köszönhető, annak, hogy a csoportban már gyerekkoromban megtanultam, miként figyelhetek a súlyomra. Nem értem, hogy az emberek miért hiszik, hogy ez nem való gyerekeknek, mikor nagyon is hasznos már fiatal korban felkészülni a tudatos és egészséges életre.

---------------------------------------

Los Angelesben interjút készítettünk a Hármastársak többi főszereplőjével is: Bill Paxton itt nyilatkozott az [origo]-nak, Jeanne Tripplehorn itt mesélt szerepéről, Chloë Sevignyvel való beszélgetésünk itt olvasható.