Svéd és norvég valóságshow-t forgatnak a Balatonnál

Vágólapra másolva!
Egy hónapon át egy svéd és egy norvég valóságshow-t forgatnak a Balatonnál: a szeptember végéig zajló, Mesterek Mestere című műsor felvételei alatt korábbi élsportolók küzdenek a címért. A reality a svéd és norvég közszolgálati televízióban megy majd adásba.
Vágólapra másolva!

Egy hónapon át forog egy svéd és egy norvég reality a Balatonnál, a Magyar Turizmus Zrt. és a Meter Film & Television AB svéd produkciós iroda együttműködésében. A felvételek idejére korábbi élsportolók költöznek be egy hónapra egy Balaton-felvidéki luxusházba: a nézők nemcsak a résztvevők mindennapjait kísérhetik majd figyelemmel, hanem azt is, hogy a sportolók a Balaton körül hogyan versenyeznek egymással különböző akadályokat leküzdve, hogy elnyerjék a "Mesterek Mestere" címet. A feladatok hátterét a tópart, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Zánkai Gyermekközpont vagy a Tihanyi-félsziget adja.

A valóságshow-t kilenc-kilenc, egyenként egyórás epizódban mutatja be a svéd SVT-1 közszolgálati, illetve a norvég NRK nemzeti közszolgálati adó. A Magyar Turizmus Zrt. szerint Svédországban adásonként 1,5-2,3 millió nézőt vonz a reality, de Norvégiában is mértek már 1,3 millió nézőt, mindkét adat igen jónak számít.

A cég megemlíti, hogy 2009-ben Máltán forgatták az adott évadot, és a sorozat adását követően - az érdeklődés miatt - meg kellett duplázni a Máltára irányuló légi kapacitást, és a Norwegian légitársaság is menetrendszerinti járatot indított a szigetországba.