Bérviták miatt megszűnhet A Simpson család

Vágólapra másolva!
Megszűnhet a népszerű animációs sorozat, A Simpson család, ha a gyártó 20th Century Fox és a karaktereknek a hangjukat kölcsönző színészek nem tudnak megegyezni.
Vágólapra másolva!

A 23. évadjánál tartó, világszerte az egyik legnépszerűbb animációs sorozat, A Simpson család folytatása kétségessé vált: a krízis oka, hogy a szériát gyártó 20th Century Fox 45 százalékkal csökkentené a karakterek hangját adó színészek gázsiját. A színészek belemennének egy 30 százalékos csökkentésbe is, ha némi részesedést kapnának a sorozat által termelt profitból, de egyelőre patthelyzet alakult ki, mivel egyik fél sem enged az igényeiből - írja a Los Angeles Times.

viasat

A 20th Century Fox korábban kiadott egy nyilatkozatot, miszerint nyitottak a tárgyalásokra. "23 évad után is ugyan olyan vibrálóan kreatív a sorozat, és milliók szeretik. Úgy gondoljuk, hogy ezt a zseniális sorozatot folytatni kell, de a jelenlegi pénzügyi modellel ez nem lehetséges" - áll a nyilatkozatban.

A Simpson család 1989 decembere óta fut, és esetleges megszűnésével igazi rekorder tűnne el a sorozatok világából, hiszen a széria a leghosszabb ideje főműsoridőben futó animációs sorozat az USA-ban.