Vége a bérharcnak, lesz 25. évadja is a Simpson családnak

Vágólapra másolva!
A Simpson család karaktereinek hangot adó színészek és a stúdió megegyeztek október 7-én, a Fox két újabb évadot rendelt a rajzfilmsorozatból.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, bérvita alakult ki a Simpson család-on dolgozó színészek és a producerek között: a csupán a hangjukat kölcsönző színészek eddigi, epizódonkénti 440 ezer dolláros gázsiját kívánta megnyirbálni a Fox, az érintettek viszont cserébe részesedést követeltek a sorozat által termelt profitból.

A színészek október 7-én délig kaptak határidőt arra, hogy elfogadják a 45 százalékos bércsökkentést. A felek végül is megegyeztek, és a Fox további két szezont rendelt a rajzfilmsorozatból: a Simpson család-nak így biztosan elkészül a huszonötödik évadja is, amivel tovább növelheti előnyét a leghosszabb ideje futó rajzfilmsorozatok versenyében.

Bár arról nincs hivatalos információ, hogy milyen feltételekkel jött létre a megegyezés, a Deadline Hollywood tudni véli, hogy mindkét fél engedett eredeti követeléséből: a színészek valószínűleg elálltak attól, hogy részesedést követeljenek a profitból, mire a Fox csökkenthette a bérlevonás mértékét.