"Eleinte féltem Nagy Ferótól" - Kováts Vera, az X-Faktor legfiatalabb döntőse

x-faktor döntősök bemutatója kováts vera
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub tehetségkutatójának 16 éves szereplője egy kisebb dalverseny megnyerése után vállalkozott arra, hogy induljon az országos megméretésen. Mentora Feró, aki szerinte nem is nagypapás, mert minden "modern kütyüt" ismer, nagyon barátságos, de azért van tekintélye is. Vera már azzal elégedett, hogy bejutott a tizenkettőbe, a végső győzelemmel nem is álmodik.
Vágólapra másolva!

Tizenhat éves az X-Faktor legfiatalabb szereplője, harmadikba jár. "Nem szeretnék évet ismételni, magántanuló leszek, pedig nagyon szeretem a fóti Waldorf-sulit, ahová járok. A szüleim támogattak, az iskola elé helyezték a tehetségkutatót" - mesélte az [origo]-nak. Szülei is zenélnek, de nem profik, nem ebből élnek. "A családban mindenki tud énekelni, apukám még gitározik is mellé. Ő fiatalkorában Pécsett együttesben játszott, kocsmákban zenélgettek" - tette hozzá.

Voltak félévre énektanárai, de nem érezte a fejlődést, inkább magát képezte. Vácott megnyerte a második "Dunakanyar hangja" című énekversenyt, ami nagy élmény volt neki, ez is adott egy löketet, hogy jelentkezzen az X-Faktor-ra. Sikerült is bejutnia a tizenkettes mezőnybe, de ha valami miatt mégsem indul be a zenei karrierje, a színpadhoz ragaszkodik majd. Színészkedni is szeret, a Színművészetire is szeretne bejutni, a musicalektől sem zárkózna el.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

További X-faktoros képekért klikk a fotóra!

A "mentorok háza"-szakaszból való továbbjutása okozott neki igazán nagy boldogságot. "Ferót nagyon szeretem, bár eleinte féltem tőle, hogyan találjuk majd meg a közös hangot. De egy húron pendülünk, mindent meg tudunk beszélni, és nem olyan, mint egy nagypapa, hanem olyan, mintha velünk lenne egyidős. Minden új kütyüt ismer, minden problémánkat megérti, amit mondunk neki. Tud fegyelmet is tartani persze" - mesélte a Beatrice frontemberéről.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

További X-faktoros képekért klikk a fotóra!

Az X-faktoros lányok egy lakásban készülnek az élő show-kra. "Mindent megbeszélünk. Ha valaki sír, odamegyünk és megvigasztaljuk. Nincs köztünk rendetlen vagy házias lakótárs: mindenki saját maga után pakol, aki eszik egy tányérból, azt el is mosogatja utána. Vannak azonban közösködések is, megosztjuk a fogkrémet, a hajlakkot, ha valakinek a másé kell" - írta le a közös lakáshasználatot.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az előző széria második helyezettje volt a kedvence: "Nikolas egyszer feljött a lakásba, beszélgethettünk vele, a lányok közül pedig Veca volt a kedvenc, szeretem a hangját." Kováts Vera a popzenét szereti, de semmitől nem zárkózik el, saját dallal azonban biztosan nem rukkol elő az RTL Klub műsorában. "A dalszerzéssel már próbálkoztam, de egyelőre nem jött össze" - mesélte.