A válság miatt három műsor megszűnik az RTL Klubon

Vágólapra másolva!
Novembertől nem lesz Reggeli, Fél kettő, sem déli Híradó az RTL Klubon - az indoklás szerint olyan kevesen tévéznek reggel és délben, hogy nem éri meg.
Vágólapra másolva!

A Reggeli jelenlegi formájában nem lesz látható novembertől az RTL képernyőjén, ugyanakkor fél órában a műsor blokkja, a Csak Csajok megújult formában várja a nézőket - tudatta közleményben a csatorna.

A döntés oka, hogy a reggeli órákban a kereskedelmi szempontból fontos tévézők száma olyan alacsony Magyarországon, hogy gazdaságosan nem lehetséges ilyen méretű és színvonalú műsorokat készíteni - írják. Ezzel egy időben, vagyis szintén novembertől a déli Híradó, illetve a Fél Kettő című műsor is lekerül az RTL Klub képernyőjéről.

rtl

A televíziós piacon a Magyarországon 2008 óta tartó pénzügyi válság miatt a csatorna reklámbevételei folyamatosan csökkentek. "Ahhoz, hogy a csatorna a jövőben is sikeresen, hatékonyan és gazdaságosan működhessen, az RTL Klub a megváltozott helyzethez kívánja igazítani műsorpolitikáját. Az RTL Klub reklámbevételeinek jelentős részét ugyanis a főműsoridőben és a főműsoridőt megelőző órákban szerzi. A televíziós reklámpiac pedig elsősorban szeptember végétől december elejéig, illetve márciustól májusig kívánja meg a költségesebb és nagyszabású főműsoridős tartalmak készítését és sugárzását, ezért az RTL Klub a műsorkínálatával az eddigiekhez képest is még inkább ezekre az időszakokra kíván koncentrálni, hogy a magyar piacon a jelenleg lehetséges maximális, de az eddigieknél szerényebb reklámbevételeket elérhesse" - áll a szövegben.