Pletykássá és hazuggá tesz a sok reality egy felmérés szerint

Vágólapra másolva!
Egy amerikai felmérés szerint a sok valóságshow-t néző fiatal lányok nagyobb részben vélik úgy, hogy céljaik érdekében hazudni is szabad, mint nem tévéző társaik. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai Girl Scout Research Institute több mint 1100 amerikai, 11 és 17 éves kor közti lányt kérdezett ki tévézési szokásairól és viselkedési modelljeiről, és megállapította, hogy sokak gondolkodását befolyásolják az olyan realityműsorok, mint az USA-ban igen népszerű Jersey Shore (a magyar verzió Aranypart címen futott, egy hete ért véget, az eredeti a magyar Music TV-n látható). Az eredményekről a Yidio.com számolt be.

A valóságshow-kat rendszeresen követő tinilányok 80 százaléka úgy vélte, hogy pletykálkodni normális, elfogadott dolog, tízből heten pedig úgy gondolták, hogy a lányok természetében benne van, hogy versengenek és gonoszodnak egymással. A realityket nem néző fiataloknál csak minden második vélekedik így. A valóságshow-kat kedvelő iskoláskorú lányok 37 százaléka szerint megengedett a hazugság, hogy elérje célját, az ilyesféle műsorokat nem preferálók közt csak 24 százalék volt azok aránya, akik így vélekedtek.

A negatívumok mellett pozitív eredményekről is beszámolt a szervezet: a valóságshow-kat néző lányok magabiztosabbak a nem sokat tévéző társaiknál, szeretik magukat vezető szerepben látni, és nagyobb arányban vélik úgy, hogy bármit elérhetnek az életben.