Csényi Kati helyett új programigazgató a Viasatnál, távozott Kereszty Gábor

Vágólapra másolva!
Távozott a Viasattól a kreatív igazgató, Kereszty Gábor. A korábbi programigazgató, Csényi Kati hazai és regionális tartalomfejlesztési igazgatóként folytatja munkáját, pozícióját Szőllőssy Gábor foglalja el.
Vágólapra másolva!

Közös megegyezéssel távozik Kereszty Gábor a Viasat kreatív igazgatója - tudta meg az [origo]. A TV2 volt vezérigazgatója 2010-ben az Éden Hotel producere volt, idén januártól koordinálta a csatorna programming és marketing osztályát. Mivel a Viasat által hosszútávon követendő stratégiai irányvonallal nem értett egyet, a vezérigazgatóval, Farsang Péterrel egyeztetve úgy döntött, hogy elhagyja a csatornát.

"Látva a helyi gyártású műsorok sikerét az elmúlt egy évben, azt tanácsoltam, hogy a Viasat kövessen egy expanzív stratégiát. Az én vízióm szerint a tévétársaságnak vagy más csatornát kellett volna vásárolnia a növekedéshez, vagy a helyi műsorok arányát kellett volna növelnie, mert ma már csak ezek tudják adni az egyéni arculatot. A csatorna jelenlegi vezetése inkább az óvatos és pénzkímélő stratégiát választotta a válság idejére, ezt pedig nélkülem is meg lehet csinálni" - válaszolta megkeresésünkre Kereszty Gábor.

A szervezeti összetételben további változást jelent Szőllőssy Gábor, a Story-csatornák műsorbeszerzéssel foglalkozó szakemberének programigazgatói kinevezése. A korábbi programigazgató, Csényi Kati marad a csatornánál, hazai és regionális tartalomfejlesztési igazgatóként folytatja munkáját.

Szőllőssy Gábor - aki november 7-én kezdi el a munkát a Viasatnál - az elmúlt tizenhárom évben a műsorválogatás, műsorbeszerzés és műsorszerkesztés területén dolgozott. A TV2-nél a csatorna indulásától kezdve egy évtizedet töltött el, hozzá tartoztak a legnagyobb szerződések tárgyalásai, illetve az ezekből adódó tartalomválogatás és szerkesztői tevékenység. 2009-től a Sanoma Story4 és Story5 csatornáinál folytatta pályafutását.